VVR blijft ongeslagen na wedstrijd tegen VCW

RIJSBERGEN - Na een vrij weekend waarin op dinsdag met de O23 werd gespeeld tegen SEOLTO O23 en op donderdag VVR 1 en VVR 2 tegen Hoeven 1 en 2, had de selectie een vrije zondag en startte vorige week dinsdag de voorbereiding op de wedstrijd tegen VCW.

VVR 1 kwam redelijk uit startblokken en scoorde in de 9de minuut de 0-1. De bal werd achter de doelman geschoten door Friso Bosma na klaar leggen van Raf van Peer. VCW dat de linies erg kort op elkaar hield vond het prima dat VVR tegen de middenlijn aan de bal rond kon spelen en wachtte geduldig af. De club uit Wagenberg probeerde er met counters snel uit te komen. Hierin waren er een paar speldenprikjes. Maar die speldenprikjes hadden ook zeker een tegendoelpunten kunnen opleveren. Het verdedigende spel van VCW zorgde ervoor dat VVR weinig kansen kon creëren. In de 30ste minuut kreeg een VCW-verdediger na eerst geel gehad te hebben een directe rode kaart voor aanmerkingen op de verder prima leidende scheidsrechter van dienst de heer Piket. De rode kaart betekende dat VCW nog verdediger ging spelen en met een marge van 1 blijft het toch noodzakelijk scherp te blijven. VVR creëerde nog wat kleine kansen maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Thomas de Ridder niet meer in de 1ste helft en hierdoor een 0-1 ruststand. De 2de helft was het wederom Friso Bosma die zich knap vrij draaide in de 16 meter en de belangrijke 0-2 binnenschoot. VVR bleef opzoek naar de 0-3, deze viel ook binnen een kwartier na rust. Het was in de 56ste minuut Dave Peters die binnen de 16 meter onreglementair gevloerd werd door de verdediger van VCW. Penalty! Friso Bosma eiste de bal op en schoot de bal beheerst binnen. Helaas was een speler van VVR te vroeg ingelopen waardoor de strafschop opnieuw genomen moest worden. Het was wederom Friso Bosma die de penalty nam en wederom beheerst binnen schoot. Een hattrick voor de spits uit Rijsbergen. 0-3 een mooie marge en VVR ging opzoek naar de 0-4 en de 0-5. Helaas was het tempo te laag waardoor de verdediging van VCW niet kapot gespeeld werd en er niet verder gewerkt werd aan het positieve doelsaldo. Het was zelf de nr. 7 van VCW die doelman Bram Janssen nog dwong tot een redding. In de 77ste minuut nog een applaus voor Sjors Overbeek die na een zware blessure zijn rentree maakte op het voetbalveld. Een mooi moment van Sjors. Een clean-sheet, 3 goals gemaakt en 3 punten mee naar Rijsbergen.