Wernhout legt na rust Clinge over de knie

WERNHOUT - In de 6e competitiewedstrijd in de 3e klasse A kwam vv Clinge op bezoek uit het gelijknamige dorp.

Wernhout was eigenlijk de gehele wedstrijd de ploeg die het initiatief had, alleen leverde dit in de eerste helft niet heel veel kansen op. De eerste Wernhoutse kans was er in de 16e minuut, Jurre gaf voor op Maikel die recht de Clingese sluitpost schoot. Tien minuten later werd een treffer van de bezoekers wegens buitenspel afgekeurd. Een vrije trap van Clinge werd van een meter of 20 door Gijs tegen de lat getikt en de terugkomende bal werd  van dichtbij binnengewerkt door één van de Clingese spitsen, echter stond de doelpuntenmaker al buitenspel toen de vrije trap werd genomen en werd dus zodoende ook terecht afgekeurd. In de slotminuten van de eerste helft drong Wernhout nog aan en waren er twee kansen voor Maikel,  op aangeven van Davey,  die echter onbenut bleven.

Na de pauze kwam Wernhout beter uit de verf en leverde het balbezit ook kansen op. In de 51e minuut brengt Leroy Gommers Jurre in stelling, zijn schot gaat naast. Een minuut later is het wel bros, Thijs vd Buijs legt terug op Maikel die met een bekeken schot vanaf de zestienmeter de keeper in de verre hoek verrast, 1-0. Net voor het uur verstreken is speelt Leroy Daems Mathieu aan in de zestienmeter, die laat de ballen vallen op Hein maar die krijgt met zijn schot de bal niet tussen de palen. Vier minuten later verdubbelt Wernhout de score, Hein stuurt Thijs Damen weg die voorgeeft op Mathieu, die al duikend met het hoofd scoort onder in de hoek, 2-0. Een paar minuten later komt Clinge na slap ingrijpen bijna terug in de wedstrijd, de kans wordt naast geschoten. In de 70e minuut een hele goede Wernhoutse aanval. Thijs Damen zet de aanval op en is uiteindelijk ook de doelpuntenmaker, via een voorzet van Jurre werkt hij de bal tegen de touwen, 3-0. Tien minuten voor tijd een voorzet van Thijs vd Buijs, Maikel kopt terug voor waar Mathieu vrijstaat en met het hoofd in de verre hoek met zijn tweede van de middag de 4-0 binnenknikt. Vijf minuten voor tijd valt ook nog de 5-0, na een vlotte aanval valt de afgeslagen bal voor de voeten van Davey die binnen kogelt. Een paar minuten voor tijd redden de gasten nog de eer, uit de kluts valt de 5-1 binnen achter Gijs.

Door deze zege nestelt zich Wernhout op de tweede plaats achter Groen-Wit. Komende zondag mag Wernhout zich opmaken voor de verste verplaasting dit seizoen, namelijk uit naar vv Terneuzen, de nummer 3 op de ranglijst met 1 punt minder dan Wernhout.[n]