Afbeelding
Foto: Marlies Daamen
FOTOALBUM

Sinterklaas verblijdt Rijsbergse kinderen met bezoek

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Het was zondag feest in de grote dorpshuiskamer Koutershof voor de vele kinderen die reikhalzend uitzagen naar de komst van Sinterklaas. 

DOOR CHARLES LUIJTEN

Jaren achtereen al brengt de Spaanse kindervriend Sinterklaas, officieel van Turkse afkomst, traditiegetrouw een bezoek aan Rijsbergen. Harmonie Sint Cecilia vergezelde Sint gewoonlijk met vrolijke passende muziek. Dit jaar was voor een wat andere muzikale opzet gekozen. Blaaskapel Twee Veuraf speelde op vooraf bepaalde plekken om te zorgen voor een gezellige sfeer. Sint knikte met een tevreden lach en zijn Pieten dansten volop op de muzikale klanken van liederen als Sinterklaas Kapoentje. 

Driekleur

Een andere traditie, de welkomstgroet in de vorm van aan de gevel wapperende Nederlandse vlaggen, kwam dit jaar wat minder uit de verf. De bewoners van de Oranjestraat, die hun straat met Koningsdag steevast prachtig versieren, hadden de driekleur namelijk niet uitgestoken. Al was die wel te ontwaren in de niet in de route opgenomen Frederikstraat.

Open rijtuig

Wegens de toenemende verkeersdrukte liet de Goedheiligman dit jaar zijn viervoeter op stal en koos hij ervoor de intocht gezeten in een open rijtuig te maken. “Valt wel mee met de kou, ik heb vanmorgen mijn korte voor een lange onderbroek geruild,” zei Sinterklaas toen we er naar vroegen aan het begin van de intocht in de Lange Reep om 11.00 uur. 

Audiëntie

Ontelbaar groot was het aantal kleine kinderen dat Sint Nicolaas en zijn legertje Pieten toezong. Later op de dag togen ze met pa en ma naar Koutershof waar Sint van 13.00 tot 16.00 uur audiëntie hield. Ondanks het feit dat ook de Goedheiligman met de huidige inflatie te maken heeft, kregen de kinderen door zijn knechten toch iets lekkers toegestopt. Voor de kinderen van de groepen 1 tot 5 was het zondag een ware feestdag. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding