Spaceframes met tussenin BetterBuxus©.
Spaceframes met tussenin BetterBuxus©. FOTO TREEPORT ZUNDERT

Gebruikte BetterBuxus van Floriade ter beschikking

ZUNDERT - Treeportlid Herplant BVBA uit Beerse (B) heeft afgelopen zomer zijn revolutionaire verbetering in het Buxus-sortiment laten zien bij Floriade Expo in Almere.


Een zeer in het oog springende beplanting daarin was de Buxus ‘Skylight’©. Deze selectie is nieuw, uniek en resistent tegen schimmelziektes, en maakt onderdeel uit van het merk BetterBuxus©. De planten zijn exclusief te verkrijgen en bijzonder geschikt voor de kweek van hagen van 50 centimeter en hoger. Bij het afbouwen van de succesvolle inzending is besloten om de gebruikte planten ter beschikking te stellen voor een praktijkproef in meerdere particuliere tuinen. Een unieke kans dus om kennis te maken met dit nieuwe product! De BetterBuxus© worden beschikbaar gesteld aan mensen die er een goede bestemming voor weten. Dat zou bijvoorbeeld een haag kunnen zijn als vervanger voor een oude haag, maar ook voor gebruik als solitaire planten in een mooie tuin. 

Wie interesse heeft kan dit voor 1 december gemotiveerd aangeven via info@treeport.eu. Vanuit de ingediende verzoeken wordt in overleg met Didier Hermans één (of meer) bestemming(en) gekozen.[n]