Ondernemers komen bij elkaar om van elkaar te leren en te groeien als ondernemer.
Ondernemers komen bij elkaar om van elkaar te leren en te groeien als ondernemer. FOTO GEMEENTE ZUNDERT

Zundertse ondernemers in de schijnwerpers

ZUNDERT - Op de derde vrijdag van november worden ondernemers in de schijnwerpers gezet tijdens de Dag van de Ondernemer. In Zundert werd daar vorige week woensdag al een voorschot op genomen. Omdat de Gemeente Zundert een goed ondernemersklimaat belangrijk vinden, ging wethouder Ralph Bogers in gesprek met enkele leden van JOOP. 


DOOR ADDO SPRANGERS


Dit kennisplatform, bestaande uit een club jonge ondernemers, komt regelmatig bij elkaar om van elkaar te leren en te groeien als ondernemer. Er is gesproken over de wisselwerking tussen de Gemeente Zundert en ondernemers. Ook hebben de ondernemers duidelijk gemaakt welke rol zij voor de Gemeente Zundert zien binnen ondernemend Zundert. MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten. 

Dag van de Ondernemer

Daarom heeft MKB-Nederland elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. 

De Dag van de Ondernemer vindt sinds 2016 plaats in het kader van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal. MKB-Nederland slaat op deze vrijdag de handen ineen met haar Belgische zusterorganisatie Unizo, de initiatiefnemer van de Vlaamse Dag van de Ondernemer. [n]