Achtmaal nipt ten onder tegen koploper

ACHTMAAL - Op een spekglad veld heeft Achtmaal de koploper Nieuw Borgvliet niet kunnen verrassen. Waar een gelijkspel terecht was ging de ploeg van Cees van Beers toch onderuit: 4-3!

Achtmaal begon prima aan de wedstrijd, het eerste kwartier was Achtmaal de baas. Toch was het Nieuw Borgvliet wat op voorsprong kwam. Een afgeslagen corner werd nogmaals scherp voor gedraaid, deze inzet werd licht getoucheerd door de instormende spits: 1-0. Achtmaal was de kluts kwijt en daar profiteerde de koploper van. Een uitgespeelde aanval kwam voor de voeten van de Nieuw Borgvliet spits die knap binnen volleerde: 2-0. Achtmaal had al snel de aansluitingstreffer te pakken door Roel die een individuele actie bekroonde met een fraaie boogbal: 2-1. Een afstandschot van Nieuw Borgvliet stuitte verraderlijk op waardoor Roy het antwoord schuldig moest blijven: 3-1! Toch profiteerde Achtmaal net voor de rust nog van een fout in de opbouw van de gastheren waardoor Roel de 3-2 scoorde. Na de rust was Achtmaal veelvuldig op de helft van de koploper te vinden. Zo had Stijn uit een vrije trap bijna de gelijkmaker te pakken, echter de goalie redde bekwaam. Nick schoot rakelings voorlangs en krulde Roel ternauwernood over. Achtmaal kwam nauwelijks in de problemen tot dat er pardoes een scherpe voorzet wederom werd binnengeschoten door de Borgvlietse spits: 4-2. Het leek over en sluiten, tot dat Mark in de 80e minuut een corner feilloos wist binnen te knikken: 4-3. Achtmaal leek er in de slotfase een punt uit te slepen echter een goal van Erik werd afgekeurd en in de ultieme slotfase kreeg Stijn de bal niet voorbij de goalie. Zuur verlies dit voor Achtmaal, maar met het vertoonde spel kan Achtmaal verder. Komende week is SVC te gast in Achtmaal.[n]