Wernhout en DSE verdelen de punten in vermakelijk duel

ETTEN-LEUR - In Etten-Leur wist Wernhout in een vermakelijk duel geen beslag te leggen op de 3 punten tegen DSE.

De wedstrijd ging al vrij spectaculair van start, DSE kreeg een dot van een kans in de 3e minuut, waarbij Gijs van Loon knap redde met de voet op een schot van dichtbij van één van de DSE-spitsen. Uit de tegenstoot maakte Wernhout wel gelijk de eerste kans af. Jurre bediende Maikel die onberispelijk binnenschoot, 0-1. Een paar minuten later stuurt Maikel Jurre weg, die oog in oog met de DSE-keeper naast schiet. Na 18 minuten een afgeslagen corner van Thijs Damen die voor de voeten van Mathieu valt, zijn schot gaat maar net over. Drie minuten later een mooie pass van Maikel op Hein die de bal net niet goed genoeg kan raken en zodoende naast de DSE-goal werkt. Maikel komt in de 24e minuut net een teenlengte te kort bij een voorzet van Jurre en gaat de bal dus voorbij de goal van de gastheren. In het laatste kwartier van de eerste helft wordt DSE wat gevaarlijker. Een grote kans wordt naast geschoten en wat later gaat er vanuit de omschakeling een bal die het midden hield tussen een schot en een voorzet gevaarlijk voor de Wernhoutse goal langs over de achterlijn. Kort voor rust zijn er nog twee Wernhoutse kansen. De DSE-doelman pakt een schot van Mathieu en een kopbalgoal van Maikel wordt afgekeurd wegens duwen in de rug van zijn tegenstander.

Na rust start Wernhout sterk en zijn er een paar kansen om de score te verdubbelen. Een ingooi van Davey komt via Maikel bij Thijs vd Buijs terecht, zijn schot gaat over. De grootste kans op 0-2 was er voor Maikel die na een assist van Thijs vd Buijs rakelings over schiet. Aan het einde van de wedstrijd dringt DSE wat meer aan en in de 71e minuut komen de gastheren langszij. Gijs keert in eerste instantie nog een schot van DSE maar de bal blijft voor de goal hangen en wordt van dichtbij nog binnen gewerkt, 1-1. Hierna gaan beide teams nog wel vol voor de winst maar gescoord wordt er niet meer in de resterende tijd.

Zondag a.s. komt Zundert op bezoek in Wernhout. Zundert, dat getraind wordt door ‘Wernhoutenaar' Jan Hereijgers jr, is na een dipje door blessures weer terug in de winning mood en klopte afgelopen weekend in eigen huis nog knap koploper Groen-Wit. Zondag mag hij het gaan opnemen tegen zijn eigen neef Joost Anthonissen die aan het roer staat bij Wernhout, dus buiten een sportief ook nog een familiaal tintje aan deze wedstrijd. Aanvang 14.00 uur. Nadien is er nog een Sinterklaas-party in de 3e helft.[n]