Robert Jorissen: 'Leuk dat we een echt grote groep hebben om mee te spelen'
Robert Jorissen: 'Leuk dat we een echt grote groep hebben om mee te spelen' Foto: Tess Mutsters
85 JAAR SINT MARTINUS ACHTMAAL

‘Iedere vijf jaar proberen we er met het Winterconcert XL wat meer van te maken’

Door: Tess Mutsters Algemeen

ACHTMAAL - Voorzitter Robert Jorissen houdt zich bezig met het organiseren van het Winterconcert XL van muziekvereniging Sint Martinus. Samen met muziekvereniging KNA uit Schijf en drie zangeressen wordt dat concert zaterdag in het MFA in Achtmaal gehouden.

“De muziekvereniging hield een actie op school om leden te werven,” vertelt Robert Jorissen over het moment waarop hij besloot om bij de vereniging te gaan. “Je moest toen je eigen instrument maken en ik heb toen van wasmiddel-emmers een trommel gemaakt. Dat was dertig jaar geleden.” Inmiddels speelt hij trompet en is hij druk bezig met het organiseren van het Winterconcert XL. “Ieder jaar houden we een Winterconcert, iedere vijf jaar proberen we er wat meer van te maken.”

Samenwerking

Dit jaar dus een samenwerking met KNA en drie zangeressen. “We spelen het concert eigenlijk in twee fasen. Voor de pauze spelen we het wat zwaardere, serieuze fanfarewerk, na de pauze sluiten de zangeressen aan en spelen we wat lichtere nummers,” vertelt Robert. Over de samenwerking met KNA is hij erg enthousiast. “Het is een fanfare die erg goed bij ons past en die wat betreft stijl en niveau erg goed op ons aansluit. Daarbij is het ook leuk dat we een echt grote groep hebben om mee te spelen.” Het Winterconcert XL vindt zoals gezegd 10 december plaats in het MFA in Achtmaal. Entree is gratis, maar men wordt wel gevraagd van tevoren een plaats te reserveren voor de voorstelling. Dat kan via e-mail johanvanbergen@home.nl of tel. 06-11584693.