De energiecoach is er voor u!

ZUNDERT - De Nationale klimaatweek is al weer even achter de rug en wellicht is hierdoor uw interesse gewekt om uw woning (extra) te verduurzamen of op uw energiekosten (nog meer) te besparen. Zo helpt u het klimaat en uw portemonnee. Twee vliegen in één klap, maar misschien ziet u door alle mogelijkheden door de bomen het bos niet meer. Een mooi moment om via het Regionaal Energieloket van uw gemeente contact op te nemen met een energiecoach.

De energiecoach is een onafhankelijke vrijwilliger, die los staat van commerciële bedrijven en gratis bij u langs komt. Hij kan aan de hand van uw persoonlijke situatie samen met u naar uw woning kijken en uit de beschikbare gegevens u helpen met ideeën:

a: die weinig kosten en direct rendement opleveren;

b: die wel een investering vereisen maar door hun energiebesparing interessant kunnen zijn;

c: hoe u zich in de loop van de tijd het beste kunt voorbereiden op aardgasloos wonen;

d: wat de mogelijkheden zijn van subsidies en renteloze leningen.


Inzicht

De energiecoach kan u inzicht geven in uw energiegebruik en welke maatregelen het meest efficiënt zijn. Ook biedt de energiecoach handvatten, zodat u een plan kunt opstellen, dat een leidraad kan zijn voor (toekomstige) verduurzaming. Of u nu kosten wilt besparen, uw comfort wilt verhogen, het klimaat een handje wilt helpen of uw energie-onafhankelijkheid wilt vergroten, in alle gevallen is de energiecoach een handige gesprekspartner. De energiecoach zal u over de mogelijkheden informeren en enthousiasmeren, maar welke acties u wel of niet gaat ondernemen en wanneer, bepaalt u geheel zelf.

De energiecoach kan u helpen om door de bomen het bos weer te zien. Dus aarzel niet en neem contact op met het Regionaal Energieloket of een energiecoach van uw gemeente.
Wij zijn er voor u!

William de Bruijn, John van Dijck, Barry Joosen, Peter Oomen, René de Theije, Rinus Voermans en Martin van Nispen; energiecoaches gemeente Zundert.[n]