Derde cyclocross Sporting Oekel zondag in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Na twee jaar coronastilte kan dit jaar de cyclocross van Sporting Oekel, op zondag 11 december, in het centrum van Rijsbergen rond de Leijhoeve weer doorgaan. Sporting Oekel is hier blij mee, omdat er op dit moment veel belangstelling is voor de cyclocross en dan met name bij de Jeugd. 


Sporting Oekel levert graag een bijdrage aan het stimuleren van de wielersport en doet dat onder meer door de organisatie van de cyclocross. 

De organisatie wordt gedaan in samenwerking met de West Brabantse Veldrit Competitie.

Door de medewerking van verschillende grondeigenaren is het mogelijk ieder jaar weer een mooi parcours voor te schotelen. De start en finish is gelegen bij de Leijhoeve aan het Burgemeester N. de Jaegerplein te Rijsbergen. Het parcours is uitgezet door Theo van de Velde achter en rond de Leijhoeve.       


Programma

Om 10.45 gaat de eerst categorie van start. In de ochtend is de strijd aan de jeugdcategorieën. De jongste deelnemers zijn 5 jaar. In de middag zijn de categorieën vanaf 15 jaar en ouder aan de beurt. Tevens is er een aparte wedstrijd voor de mountainbikers en voor de dames. Rond de klok van half vijf zal de laatste categorie finishen. Er komen over de verschillende categorieën meer dan 200 deelnemers aan de start en het deelnemersveld is internationaal getint door veel belangstelling uit België.


Informatie

De wedstrijdcommissie bestaat dit jaar uit Helmut van der Jagt, Frans Herijgers, Theo van der Velde, Johan Pemen, Bart Peemen, Rene Haast en Peter Vermeeren. Zij worden hierbij ondersteund door de leden en gesponsord door verschillende Rijsbergse ondernemers. 

Voor vragen over het evenement kan contact worden opgenomen met het bestuur via de website www. Sportingoekel.nl.  


Happy Dog klassement

De wedstrijd telt mee voor het Happy Dog klassement van de WBVC dat op 18 december zijn laatste wedstrijd heeft.[n]