Achtmaal laat twee gezichten zien

ACHTMAAL - Een Achtmaal dat in de eerste helft niets in te brengen had tegen het makkeijk voetballende SVC. In de 2e helft waren de rollen omgedraaid, Achtmaal was heer en meester en trok de stand weer gelijk, waar er misschien nog wel meer in had gezeten.

Achtmaal mistte sterkhouders Stijn en Lars, daar in tegen was Niek E wel weer fit. Achtmaal begon slap aan de wedstrijd. Het liet SVC te makkelijk voetballen en al snel was het raak. Achtmaal anticipeerde niet goed op een korte corner, waardoor er een vrije schiet kans was voor de instormende speler: 0-1. Het was geen wake-up call voor Achtmaal want de slag op het middenveld werd verloren. Zo was het Roy die daarna handelend op moest treden op een inzet van dichtbij. Achtmaal kroop hierna wat meer uit haar stulp en kreeg direct de kans op de gelijkmaker. Roel snelde langs zijn man, zijn voorzet was op maat voor Niek van O, zijn kopbal eindige net over. Hierna was het SVC dat de score verdubbelde. De Achtmaalse defensie greep maar half, waardoor de spits uit Standaarbuiten makkelijk binnen kon krullen: 0-2. Nog voor de rust was het Nick die geen richting mee kon geven, waardoor de keeper gemakkelijk kon keren. Nog voor de rust was het Roy die knap redde op een boogbal.

Tweede helft

Na de rust was het een ander Achtmaal wat uit de kleedkamer kwam. Met veel druk vooruit werd SVC ver teruggedrongen op eigen helft. Zo kwam het eerste echte gevaar van aanvoerder Jacky, zijn schot in de korte hoek werd echter gepareerd door de SVC goalie. Door de tactische omzetting had Achtmaal het initiatief in handen. Toch moest Achtmaal wel beducht zijn om de counter van SVC. Zo moest Roy zich volledig strekken op een inzet. Hierna was het Achtmaal dat de aansluitingstreffer maakte, Roel snelde buiten om en wist in de korte hoek raak te schieten: 1-2. Achtmaal drukte door en in de 80e minuut was het wederom raak. Tygo stuurde Roel weg die bekeken raak schoot: 2-2.

Hierna kreeg Tygo zelf nog een mogelijkheid uit een scherpe corner, zijn inzet werd van de lijn gehaald en niet veel later was het Erik die geen richting aan een kopbal mee wist te geven.