Afbeelding
Foto: Tess Mutsters

Zeventien jaar geleden werd Reinout Boden lid van muziekvereniging Sint Martinus. Hij koos voor de hoorn en is dat instrument altijd blijven spelen. Ook hij staat dit jaar met zijn hoorn klaar voor het Winterconcert XL dat de muziekvereniging organiseert.


"Mijn vader heeft altijd bij de fanfare gezeten en mijn broer zat ook altijd op muziekles. Ik heb mezelf toen opgegeven voor blokfluitles en ben dat hier bij de vereniging gaan volgen. Vervolgens ben ik ook lid geworden van de vereniging. Ik was toen zeven en wist niet zo goed waar ik aan begon. Er was mij vertelt dat ze hoornspelers nodig hadden, dus toen koos ik maar om ook de hoorn te gaan spelen. Thuis heb ik daarna eerst opgezocht wat een hoorn is, ik had werkelijk geen idee," lacht Reinout Boden.

Hij geniet enorm van het spelen in de vereniging. ''Het repeteren zorgt voor ontspanning, je kunt dan even lekker je hoofd leegmaken. Na een repetitie kom ik ook wel altijd vrolijk thuis. Tijdens een concert is juist die inspanning ook kicken, dan wil je het echt goed doen."

Voor het aankomende concert is hij niet echt nerveus, al heerst er wel wat gezonde spanning. "Vooral als je echt een solo hebt kan het wel even flink spannend zijn. Dat heb ik gelukkig niet dit jaar, al doen wij wel nog iets met alle hoornspelers." 

Reinout Boden heeft er in ieder geval erg veel zin in. Voor toeschouwers is er ook voldoende plek, de vereniging verwacht zo'n 250 man kwijt te kunnen. [n] TEKST TESS MUTSTERS