Voor de kinderen is er dit jaar weer een treintje.
Voor de kinderen is er dit jaar weer een treintje. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT

Winter Wonder Land weer terug in Zundert

ZUNDERT - Twee jaar achtereen moest Winter Wonder Land vanwege het coronavirus worden afgeblazen, maar binnenkort keert het evenement weer terug in Zundert. Op zondag 18 december, enkele dagen voor de officiële start van de winter, is het zover. Winter Wonder Land richt zich dit jaar eerst en vooral op de kinderen.


DOOR ADDO SPRANGERS


Winter Wonder Land wordt op zondag 18 december 2022 van 12.00 uur tot 17.00 uur gehouden in het hart van Zundert. “We proberen het daarbij voor kinderen zo leuk mogelijk te maken,” aldus Suzanne Havermans van Winkelen in Zundert, de organisatie die ook bekendstaat als de Ondernemersvereniging Zundert Centrum (OZC). Daarom wordt er dit jaar onder de noemer Ticket to Zundert een soort klûntocht gehouden langs de verschillende ondernemers in het centrum van Zundert, waarbij er twee verschillende kaarten zijn: eentje voor volwassenen en eentje voor kinderen. De kaarten worden verspreid via de basisscholen en zijn daarnaast verkrijgbaar bij de deelnemende ondernemers.


Volle kaart

Op de kaarten staan vijftien verschillende vakjes met hierin de namen van de deelnemende winkeliers en horecabedrijven. Het is de bedoeling dat deze vakjes op de verschillende locaties worden afgestempeld. Hiertoe hoeven er overigens geen aankopen worden gedaan. Bij de ene winkel krijgen de kinderen een opdracht, bij de andere winkel kunnen ze desgewenst worden geschminkt en bij weer een andere winkel ligt er, zo lang de voorraad strekt, iets lekkers, een klein cadeautje of een leuke gadget klaar. Is je kaart vol? Lever deze dan op 18 december vóór 17.00 uur in en vergeet niet om je naam, leeftijd en telefoonnummer in te vullen. Daarna is het zaak om op woensdag 21 december goed je telefoon in de gaten te houden, want dan maakt Winkelen in Zundert de winnaars bekend van de vele leuke prijzen die bij de loterij worden weggegeven.”


Kerstsfeer

“We hopen dat de kinderen in kerstsfeer gekleed naar Winter Wonder Land komen,” vervolgt Suzanne Havermans. “Er is namelijk nog veel meer te doen. Zo loopt de Kerstman rond door Zundert, kunnen kinderen weer meerijden in het bekende treintje dat weer door de Molenstraat trekt en houdt ’t Stokpèrdje bij CultuurCentrum De Schroef leuke winterspelen. 

Wie nog Kerstinkopen wil doen kan natuurlijk terecht bij de winkels die deze dag hun deuren hebben geopend. Ook de horeca staat klaar zodat er na het shoppen en spelen lekker wat gegeten en gedronken kan worden.” [n]



'Kinderen staan centraal, we proberen het
dit jaar voor hen zo leuk mogelijk te maken'



Winter Wonder Land Zundert, zondag 18 december 2022 van 12.00 uur tot 17.00 uur. Surf voor meer informatie naar www.facebook.com/WinkelenInZundert