Kerststallententoonstelling in volle voorbereiding

RIJSBERGEN - Na enkele jaren van afwezigheid zal er tijdens de beide komende kerstdagen in de St.Bavokerk in Rijsbergen weer een kerststallen tentoonstelling te zien zijn. 


De werkgroep voor de opbouw van zowel de grote binnen- als buitenkerststal, de groep die de sfeervolle kerstversiering verzorgt, en de groep die de tentoonstelling organiseert, en het gehele pastorale team, hebben de gezamenlijke missie om de St. Bavokerk een sfeervolle ontmoetingsplek te laten zijn voor velen, zowel tijdens als ook buiten de kerstvieringen om.


Voorbereiding

Op woensdagmiddag 14 december wordt er in de hal van de St. Bavoschool volop gekleurd, geknipt en geplakt. De werkgroep kerstallen-expositie houdt er dan een knutselmiddag en hoopt er tussen 13.30-15.00 uur veel kinderen te zien die een kerststal willen maken.

De eigengemaakte stalletjes zijn vervolgens te zien tijdens de expositie op, 1e en 2e Kerstdag van 11.00-16.00 uur in de St. Bavokerk. Ook de kinderen die niet op de St. Bavoschool les krijgen, zijn welkom, wel graag even aanmelden bij de werkgroep, via riethereijgers14@gmail.com 

Als voorbereiding kunnen de kinderen thuis (van bijvoorbeeld een schoenendoos) al een soort stalletje maken. De 'beeldjes' tekenen en knutselen ze dan op school op 14 december.  


Extra hulp

De werkgroep zou heel blij zijn met wat extra hulp bij het knutselen, dus als er belangstellenden zijn die mee willen helpen met het knutselen, graag een telefoontje naar de werkgroep 06-12235707.[n]