Wernhout trekt aan langste eind in derby tegen Zundert

WERNHOUT - Op zondag in het Sinterklaas-weekend stond de enige echte Zundertse derby uit 3A op het programma, waarbij Zundert op bezoek kwam in Wernhout.

In de eerste helft zette Wernhout de gasten flink onder druk, maar waren er voor beide teams tot de 23e minuut geen kansen te noteren. De eerste echte kans voor Wernhout betekende wel gelijk de 1-0. Maikel stuurde Mathieu diep, die onderweg nog wel werd bijgehaald door zijn Zundertse tegenstander, maar Mathieu kon zich toch nog met een schijnbeweging in het strafschopgebied zo vrij draaien dat hij met een hard schot de Zundertse keeper Thomas van Nederkassel verraste. Vier minuten later was er het enige wapenfeit in de eerste helft van Zundert, een kopbal uit een corner werd goed gepakt door Wernhout-doelman Gijs van Loon. Vijf minuten voor rust juichte Wernhout voor een tweede treffer. Jurre werd gelanceerd door Hein, snelde langs de keeper en schoot beheerst binnen. Echter werd er ook gevlagd door de Zundertse assistent scheidrechter en werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Na de thee verdubbelde Wernhout in de 53e minuut wel de score, een voorzet van Jurre werd slecht verwerkt door de Zunderste goalie Thomas van Nederkassel en een teamgenoot en de bal viel daardoor uit het niets voor Maikel zijn voeten die van dichtbij kon scoren, 2-0. In de 64e minuut kreeg Zundert een cadeautje terug en dit werd door de gasten dankbaar uitgepakt, Wessel Delcroix kon met de bal aan de haal na een slippertje achterin en gaf de bal uitgemeten voor op zijn ploeggenoot Mike Damen die van dichtbij binnen kon werken, 2-1. Hierna rook Zundert even bloed en had Wernhout even een fase waarin het een paar keer goed weg kwam. In de 67e en 69e minuut redde Gijs twee keer goed, de eerste met de voet op een schot van Mike Damen en de tweede eveneens een poging van Mike tikte Gijs met zijn hand via de lat uit het doel. Een kwartier voor tijd viel dan toch de beslissing. Een indirecte vrije trap, na het pakken van een terugspeelbal door invaller-doelman Lars Vermeulen, werd door Davey, op aangeven van Maikel binnengeschoten, 3-1. Een minuut later pakte Gijs van Loon nog een schot van Fabian Nelemans. Hierna doofde het Zundertse vuur en krikte Maikel in de laatste minuut de score nog op naar 4-1, de assist was van Max. Door deze zege blijft Wernhout op de 2e plaats. Komende zondag gaat Wernhout op bezoek bij koploper Groen Wit, aanvang 14.00 uur.[n]