Afbeelding
FOTO ESTHER VAN ERK

Olympia Wernhout turnt op KNGU-wedstrijd

WERNHOUT - Op zaterdag 27 september stond voor Olympia wernhout de eerste wedstrijd van dit seizoen op de agenda. De wedstrijd vond plaatst in Prinsenbeek.   


Door de onzekerheid van corona hebben we het vorige seizoen veel wedstrijden moeten annuleren wegens te korte voorbereidingstijd. Hierdoor was het voor de niveau 4 meiden extra spannend. Zij mochten de middag openen op sprong.

Anders dan voorgaande jaren turnde zij nu in een team in plaats van individueel. Het team bestond uit 6 turnsters: Lisa, Maud, Yente, Roos, Patricia en Nikki. 

Door een blessure kon Nikki helaas alleen het onderdeel brug meedoen. De andere 5 turnsters mochten op alle toestellen hun oefeningen laten zien. De beste 3 punten per toestel telde mee voor de groepsuitslag maar ook individueel waren en prijzen te verdienen. 

Het team heeft een vierde plaats behaald en Lisa mocht individueel plaatsnemen op de derde plaats! 

Ondanks de zenuwen hebben alle turnsters mooie oefeningen laten zien en ze gaan zich nu klaarmaken voor hun volgende teamwedstrijd. 

Aan het eind van de middag was het tijd voor Maudie, Lotte en Natalia om te turnen. 

Ook voor hen een wedstrijd in teamverband. 

Per onderdeel telde de beste 2 punten voor het teamresultaat en bij dit niveau waren er geen individuele prijzen te verdienen. Dit team werd als 7de geplaatst in de uitslag. 

Zij gaan zich nu klaarstomen om komend weekend individueel in actie te komen op de volgende KNGU wedstrijd. 

Wij zijn blij dat we de oefeningen waar zo hard voor getraind wordt weer op wedstrijden mogen laten zien![n]