Kerkelijke vieringen in de gemeente Rucphen

PAROCHIE SINT FRANCISCUS REGIO RUCPHEN
Voor informatie, actueel nieuws en contactgegevens (ook van de 5 parochiekernen) zie: www.sintfranciscusparochie.nl. Voor zeer dringende zaken: 06-20515729.

Parochiekern H. Martinus Rucphen
Komend weekend is er in onze parochiekerk geen viering. Voor de actuele vieringen van dit weekend verwijzen wij naar de kerkberichten van de andere parochiekernen van onze parochie.
Op 27 december 2021 is in de leeftijd van 74 jaar overleden de heer Wim van Dijk. Op 4 januari namen we in een waardige uitvaartviering afscheid van hem.

Parochiekern H. Martinus Schijf
Vanaf 3 januari is het secretariaat op maandagochtend van 10-11.30u alleen geopend in de ONEVEN weken. Contactpersoon secretariaat, voor vragen over de vieringen, aanmelden voor een viering, het doorgeven van een misintentie etc.: Lia van Overveld-Vermunt, Pastoor van Waesstraat 13, 0165-786730. U kunt het antwoordapparaat inspreken, duidelijk uw naam en telefoonnummer inspreken, zodat ik u terug kan bellen.
Reserveren i.v.m. Corona: het is verplicht om een mondkapje te dragen bij lopen in de kerk en anderhalve meter afstand te houden tot elkaar. Het is ook weer verplicht om te reserveren voor het bijwonen van een viering i.v.m. maximaal 50 kerkbezoekers, via Website: www.parochieschijf.nl, Klik op “Vieringen”, klik op knop “Maak een reservering”, u komt bij de zaterdag. Scrol naar beneden tot het betreffende tijdstip, klik op (blauwe) balk van de viering, klik op “Reservering toevoegen”, vul uw gegevens in en sluit af door op “Maak reservering” te klikken. Per persoon dient u te reserveren. U mag zich ook (telefonisch) aanmelden bij de contactpersoon van het secretariaat: Lia (koster/acoliet/lector/secretariaat). Zie contactgegevens hierboven.
Zaterdag 8 januari: 15.30u Doop van de Heer. Eucharistieviering, Voorgangers Pastoor Hans van Geel en Diaken Jan van Steenoven, cantor Jack van Overveld, organist Janus Vriends, koster/acoliet Ria Konings, lector Jacqueline Peeters, gastvrouw Lia van Overveld. Intenties: Janus van Oers w.v. Joke Matthijssen; Leonie Van den Bergh w.v. Frans Goorden; jgt. Fonske Goorden.
Zondag 9 januari: 9.30u Parochiële Eucharistieviering Sint Willebrord.
Zaterdag 15 januari: Geen viering in Schijf.

Parochiekern H. Joannes de Doper Sprundel
Zaterdag 8 januari: 14.00u Eucharistieviering. Voorgangers: Past. H. van Geel en Diaken J. van Steenoven. Intenties: overl. ouders van de Sanden-Ossenblok vanwege jgt. vader; Reggie van Dun-van Heel vanwege geb.dag; Piet en To Peeters-Jochems en dochter Anita vanwege geb.dag Piet; Piet en Trien van den Broek-Broos vanwege jgt. Trien; Nico de Weert en Riet de Weert-Koenen vanwege jgt. Nico; Frans en Joke de Bruijn-Hellemons vanwege jgt. pa; Adrianus van Koulil vanwege geb.dag; Jan Evers; overl. ouders van Dijk-Gommeren vanwege jgt. en geb.dag vader; Bart Boomaerts. Extra collecte: Tijdens de viering van zaterdag 8 januari is er een extra collecte. De opbrengst hiervan is bestemd voor Caritas, voor de plaatselijke noden.
Overleden: Op 29 december is op 87 jarige leeftijd overleden Geertruda Catharina Adriana van Overveld w.v. Johannes Antonius Leenaarts. Na een besloten afscheid in onze kapel heeft de crematie in Breda plaatsgevonden. Dat zij moge rusten in vrede.
Aanmelden eerste Heilige Communie: De Eerste Heilige Communie in Sprundel vindt plaats op 28 mei 2022. Begin 2022 gaan de voorbereidingen hiervoor van start. Ouders kunnen hun kind aanmelden door uiterlijk vóór 31 januari 2022 een e-mail te sturen naar pk.sprundel@sintfranciscusparochie.nl. Zij ontvangen dan een opgaveformulier wat zij ingevuld retour kunnen mailen of af kunnen geven bij het secretariaat van de parochie. Zij worden daarna uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Het secretariaat van de parochie is geopend op maandag- en vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur. Telnr.: 0165-382214
Bezorger nieuwsbrieven gezocht: Wij zoeken nog steeds een bezorger voor de straten Waterstraat (14) – Zundertseweg (2) – Moervenstraatje (6) – Puinbroekstraat (9). Indien u interesse heeft, kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Parochiekern H. Willibrordus St. Willebrord
Zondag 9 januari: 9.30u Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Hans van Geel. Lector: Wim Roelands. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Martinus Heeren en Johanna de Jong wegens verj. en jgt.
Donderdag 13 januari: 9.00u Eucharistieviering. Celebrant: pastoor Hans van Geel.
Dopen: Zondag 9 januari worden Aylinn Ardon en Owen Diepstraten gedoopt. We verwelkomen hen in onze geloofsgemeenschap.
Overleden: Op 2 januari 2022 is op 62 jarige leeftijd overleden Elisabeth Maria (Lisette) van Beers e.v. Jan Hurkens. De plechtige afscheidsdienst is op 10 januari in het crematorium te Roosendaal. Dat Lisette moge rusten in Gods eeuwige vrede.

Parochiekern H. Maria Boodschap Zegge
Dinsdag 11 januari: 15.30u Eucharistieviering. Voorganger Pastoor H van Geel. Locatie Kapel. In deze dienst wordt speciaal gebed gevraagd voor: Allen die in Zieken - verzorg en verpleeghuizen verblijven.

Prot. Gem. Zundert van Goghkerkje: Vincent van Goghplein 1, Zundert; www.pk-zundert.nlPredikant: Dhr. Ds. A.P. Vlieger. Zondag 9 januari is Ds. G.de Weert onze voorganger. Dhr. P. Guis is de organist. Voor de kinderen is er de kindernevendienst. U kunt via pk-zundert.nl live meekijken en luisteren naar de kerkdiensten. Door de lockdown zijn er verscherpte maatregelen en vragen wij u vooraf aan te melden voor de kerkdiensten bij onze koster tel: 5974327. 

Protestantse Gemeente de Baai: Lukaserf 2, Etten-Leur, 076-5013794. Zondag 9 januari: ds. J. Timmers, Roosendaal. Deze dienst is alleen digitaal te volgen via kerkdienstgemist.nl. Meer info: www.protestantsettenleur.nl 

Protestantse Gemeente Oudenbosch c.a.: Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Tel. 312453, www.pkn-oudenbosch.nlProt. Gem. te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nlZondag 9 januari: 10.00u gezamenlijke viering*: voorganger ds. M.Oldhoff, Mijnsheerenland. *Vanwege de huidige lockdown zijn de diensten tot nader order (ten minste t/m 16 januari) alleen vanuit Oudenbosch online direct of later te volgen via: https://www.pkn-bosch.nl/diensten/geluids- diensten/video-kerkdienst of via YouTube. *Kindernevendienst: Project van de kindernevendienst (KND@home): God maakt de hemel en de aarde en van alles wat daar leeft (Genesis 1:1-2:4). KND@home van 2 jan. is terug te vinden op: https://www.pkn-oudenbosch.nl.[n]