V.l.n.r. vaste medewerker Marie-Jos Baselier, wethouder Suzanne Breedveld en coördinator Sabine Pijnappel zijn blij met de nieuwe status van het Was Punt.
V.l.n.r. vaste medewerker Marie-Jos Baselier, wethouder Suzanne Breedveld en coördinator Sabine Pijnappel zijn blij met de nieuwe status van het Was Punt. Foto: Gemeente Rucphen

Was Punt in Rucphen nu erkend stagebedrijf

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Het Was Punt in Rucphen mag leerlingen in het voortgezet onderwijs voortaan ook een stageplek bieden. Met het plaatsen van een sticker met de tekst ‘Wij leiden vakmensen op’ bekrachtigden wethouder Suzanne Breedveld-de Ruiter van de Gemeente Rucphen en coördinator Sabine Pijnappel dinsdagmiddag de nieuwe status van het Was Punt.

Dit tot groot genoegen van de aanwezige afvaardiging van het Munnikenheidecollege uit Rucphen. De nieuwe status van het Was Punt maakt dat er weer een erkend leerbedrijf in de lokale omgeving is bijgekomen en dat is goed nieuws. Voor maatschappelijk betrokken leerlingen van het vmbo niveau 1 biedt het Was Punt namelijk interessante stageplaatsen. De leerlingen kunnen er niet alleen leren omgaan met mensen met heel verschillende achtergronden en capaciteiten, ook krijgen zij de kans echt iets te doen voor mensen die dat nodig hebben. Het Was Punt, gevestigd op de Gemeentewerf aan de Expeditieweg in Rucphen, doet de was voor inwoners van de gemeenten Rucphen, Zundert, Etten-Leur, Moerdijk en Halderberge als ze dit zelf niet goed meer kunnen. Inwoners hebben hiervoor een Wmo-indicatie nodig. Medewerkers van het Was Punt halen de was op en brengen de was, twee dagen later, gewassen, gestreken en/of gevouwen weer terug. De meeste medewerkers van het Was Punt hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en doen hier werkervaring op of re-integreren. Het Was Punt wordt gecoördineerd door Sabine Poppel die in dienst is van de Gemeente Rucphen. Het in juni 2017 geopende Was Punt was voorheen gevestigd in steunpunt De Gagelstede in Sint Willebrord. In 2018 vond een verhuizing plaats naar de huidige locatie.