Nestkast voor vleermuis, torenvalk en boomkruiper.
Nestkast voor vleermuis, torenvalk en boomkruiper. FOTO ANITA TAK

Een nestkast timmeren met Koen in het Groen

RUCPHEN - Op zondag 13 februari hebben we een nieuwe 'Koen in het groen'.

 

We gaan er deze zondag voor zorgen dat de vleermuizen bij ons in de tuin de komende periode een heerlijk plekje kunnen vinden om te overnachten en te overwinteren. De torenvalk is een stootvogel die het heerlijk vindt om bij de mensen zijn nest te bouwen. De boomkruiper komt in bijna alle tuinen voor en is een specht.


Vleermuis, torenvalk en boomkruiper

De vleermuizen zoeken steeds vaker tevergeefs naar kieren en spleten in huizen en schuren. Wij maken ze dicht om de warmte binnen te houden. Daarom is het zo belangrijk dat we de vleermuizen met onze nestkasten toch een plekje kunnen geven om te overnachten en overwinteren.

De torenvalk zoekt de mensen op omdat hij dol is op muizen die ze bij ons in de buurt kunnen vinden. De torenvalk gaat op zoek naar oude nesten om in te huizen, maar merkt dat de kraaiachtige vogels die nesten in beslag hebben genomen. Wij gaan ervoor zorgen dat de torenvalk een eigen nieuw plekje heeft: onze nestkast!

De boomkruiper komt in bijna alle tuinen voor, maar is moeilijk te zien. Als hij jou ziet, gaat hij verstoppertje spelen. 

Zo’n verstopplek gaan we ook voor deze kleine specht maken. Een woning zonder deur?


Informatie

Als je zin hebt om een kast te timmeren kom je zondag 13 februari van 10.00-12.00 uur naar Agora in Rucphen. Tot zondag 13 februari!


Programma
Op 13 maart gaan we samen onder andere een lekkere pizza zelf maken.[n]
 

QR code