Blije gezichten na het winnen van de Innovatie Award regiofinale First Lego League West-Brabant.
Blije gezichten na het winnen van de Innovatie Award regiofinale First Lego League West-Brabant. Foto: Sander van Daalen

Daltonschool De Vindplaats scoort met uitvinding

Door: Addo Sprangers Algemeen

SCHIJF - De leerlingen van groep 7/8 van Daltonschool De Vindplaats uit Schijf hebben vrijdag de Innovatie Award van de regiofinale van de First Lego League West-Brabant in de wacht gesleept.

Het winnende innovatieve ontwerp was de ‘Thuiswerk Connect’ waarmee de leerlingen in tijden van Ccrona gemakkelijk hun schoolwerk mee naar huis kunnen nemen. De jury toonde zich vooral enthousiast over het proces waarbij de leerlingen onderzoek deden naar de stevigheid van constructies in de haven van Rotterdam en steeds hun prototypes technisch verbeterden, waarbij de 3D-printer en lasersnijder werden ingezet. De First Lego League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar. De First Lego League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Naast de innovatiewedstrijd wordt er in verschillende rondes gestreden met een Lego- robot die missies uitvoert op een wedstrijdtafel. Naast het winnen van een mooie Lego-beker mogen de leerlingen van De Vindplaats aantreden op de spectaculaire First Lego League Benelux-finale op 21 mei bij RDM Rotterdam. Tijdens dit evenement laten de beste teams uit alle regio’s nog een keer hun (verbeterde) presentatie en robotontwerp zien aan de jury en rijden ze robotwedstrijden waarna de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt worden.