Gevarieerd programma Molen De Hoop met NLdoet!

SPRUNDEL - Op zaterdag 12 maart doen wij, tussen 09.00 en 16.00 uur  weer mee aan NLdoet! met  een ‘Grote klusdag in en om molen De Hoop’. Op het programma staan het installeren en afwerken van de nieuwe vitrine in de invaart, het schilderen van de deuren en de raampjes, luiken en rollagen.


Ook het onderhoud en beheer van de bloemrijke molenbelt en omringende tuin maken het programma, met een lunch tussen 12.00 en 13.00 uur, compleet. Zin om mee te komen helpen, meld je dan even aan.
Aangevraagde rondleidingen: nu de coronamaatregelen versoepelen komen de eerste aanvragen voor een molenrondleiding met presentatie weer binnen.
Dinsdag 15 maart bezoeken 29 leerlingen van Daltonschool De Vindplaats uit Schijf molen De Hoop van 13.15 uur tot 15.00 uur. Deze leerlingen zijn op dit moment druk bezig met het “bouwen van molens” die zeer waarschijnlijk in onze molen tentoongesteld worden.
Een actieve senioren wandelgroep, onder de naam “Zin in Meer”, uit Etten-Leur heeft ook een rondleiding met presentatie en een wandeling over een gedeelte van de Sprundelse Kuierpadjes / Meule-Ommekes op het programma gezet om, tussen 10.00 uur en 14.30 uur, te genieten van Sprundel.
Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen. Op de eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site,  www.molensprundel.nl,  terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com.[n]