Vastenactie eigen doel van
St. Franciscusparochie

RUCPHEN - St. Franciscusparochie Rucphen doet dit jaar m.m.v. de Diaconie en Caritas mee aan de Vastenactiecampagne en ontvangt daarvoor een bijdrage van Vastenactie. De 5 parochiekernen van de St. Franciscusparochie Rucphen omarmen het project 'Noodstroom voor Ghana' van SOSSAH (Stichting Onderlinge Samenwerking St. Anthony’s Hospital in Dzodze, Ghana).


Het project Noodstroom moet een oplossing bieden wanneer de stroom uitvalt in het ziekenhuis. Iets wat dagelijks gebeurt, overal in Ghana en wat vaak erg lang duurt. Denk je eens in: stroomuitval tijdens een operatie, of medicijnen die ineens niet meer gekoeld worden en tropische temperaturen krijgen, een te vroeg geboren baby in de couveuse en aan de beademing die ermee stopt... SOSSAH zet zich in voor het ziekenhuis én voor de bewoners van en rondom Dzodze. SOSSAH bestaat uit leden vanuit Zegge en van ver daarbuiten, tot in Ghana. Gedurende de komende 40 dagen vastentijd zullen diverse inzamelingsacties plaatsvinden, waaronder op 16 maart 2022 in de Pastorie van Zegge de jaarlijkse Vastenmaaltijd van Caritas in Zegge. Hierbij wordt het eten bereid en opgediend door kinderen uit ‘de Zeg’, o.l.v. Mien Slooters. Mien doet dit al jaren en is blij dat het na 2 jaar pandemie eindelijk weer kan. Caritas Zegge schenkt dit jaar de opbrengst volledig aan het project voor SOSSAH.


Statiegeldbonnetjes
Bij diverse supermarkten staat bij de kassa een doosje waar je met jouw statiegeldbonnetjes dit project kan steunen. In alle kernen hangen op diverse plekken de Vastenactie-posters van dit project met daarop de qr-code van dit project (nummer 401865) waarmee rechtstreeks gedoneerd kan worden. Vastenactiezakjes kunnen worden ingeleverd zowel in de kerk als in de brievenbus van uw pastorie/secretariaat.


Presentaties
SOSSAH zal in de kerken van alle 5 kernen gedurende diverse vieringen een presentatie verzorgen over het ziekenhuis in Ghana, over SOSSAH zelf en over het project 'Power redt levens'. Data's: zaterdag 12 maart in Zegge 17.30 en Rucphen 19.00 uur; zaterdag 19 maart in Sprundel 17.00 en in Schijf 19.00 uur; zondag 20 maart in Sint Willibrord 9.30 uur.
Doneer nu, ga naar: https://www.vastenactie.nl/projecten/stroom-redt-levens-in-ghana

Meer info: info@sossah.nl; www.sossah.nl[n]