Afscheidscadeau boer Johannes namens de jeugdraad.
Afscheidscadeau boer Johannes namens de jeugdraad. FOTO MELLANIE KONINGS

Grasduiners gaan D’r Op of D’r Oonder

ZEGGE – Op vrijdagavond barste het carnaval in ’t Grasduinersdurp los met een leuk openingsbal in café Kerkzicht met zanger Perry Zuidam.


Op zaterdagochtend was het al vroeg dag voor leden van de raad en de jeugdraad. 

Om 09:00 uur kwam de Burgemeester langs om de sleutel uit te reiken. Nadat zij naar het volgende dorp was vertrokken, vermaakte de jeugd zicht met Oud-Hollandse spellen.

’s Middags werden door Prins Gudo en zijn gevolg allen versierde gevels beoordeeld. Tijdens het Grasduinersbal ’s avonds in Kerkzicht was de prijsuitreiking. 

Henri Kerstens en Carlo Rijpers gingen aan de haal met de 1e prijs. De 2e was voor Ilona Verhagen en Mark Marijs en de 3e prijs was voor Roger en Saskia Jeukens. 

Wij danken ook de overige deelnemers voor hun mooi creaties en hopen dat iedereen ook volgend jaar weer zijn of haar gevel versierd.


Carnavalsquiz

Zondagmiddag was er een leuke carnavalsquiz. Waar het vorig jaar nog online gespeeld werd, was het nu live in het café.

In totaal deden 7 teams een gooi om de eerste editie van deze live carnavalsquiz te winnen. Na 5 rondes met ieder 11 vragen en een eigen thema kwam Antjes team al winnaar uit de bus. 

De 2e plaats was voor BZN Mannen en de 3e plaats was voor Pijnlijke Gewrichten. 

Na de quiz was het tijd voor een leuk feest met Gouwe Ouwe uit eigen jukebox.



Het nieuwe motto voor 2023 is:

'Jubel wok mee' 



Kinderbal

Op maandag was het weer tijd voor Narrekesbal in de Nieuwenberg. 

Tijdens deze middag was er een heuse playbackshow, waarbij de kinderen hun playbackkunsten konden laten zien. Ook was er een ballonnenman aanwezig die de leukste en grappigste creaties maakte. 

In de avond was het tijd voor een leuk carnavalsbal in café Kerkzicht. De zingende DJ maakte er tijdens de avond een leuk feestje van.


Afsluiting

Dinsdagavond was het weer tijd om het carnavalsfeest af te sluiten, traditiegetrouw met de lampionnenoptocht en het uitkleden van de jeugdraad in de Nieuwenbergh. 

Later op de avond werden Prins Gudo den 1ste, zijn gevolg en de raadsleden in café Kerkzicht van zijn taak ontheven en is ook het nieuwe motto voor volgend jaar bekend gemaakt. 

Het motto voor carnaval 2023 en het jubileumjaar van de SKKZ is “Jubel wok mee”. 

Ook was het weer tijd voor de snert. 


Afscheid grote boer Johannes

De carnaval is afgesloten met het afsluitbal met muziek van Demy de Groot. Tijdens deze avond werd er ook afscheid genomen van onze grote boer Johannes. Uit handen van Prins Gudo en de raad kreeg hij een passend boerencadeau en zijn eigen glossy. 

Johan nogmaals bedankt voor alle leuke jaren namens iedereen! 

Al met al kijkt de SKKZ terug op een zeer geslaagde carnaval… ALAAF![n]