Beeld van de Dorpenomloop Rucphen vorig jaar.
Beeld van de Dorpenomloop Rucphen vorig jaar. FOTO CORINE ROKS

Pilotproject duurzaamheid tijdens Dorpenomloop

RUCPHEN Tijdens de Dorpenomloop Rucphen start een pilotproject van TerraCycle gericht op de verduurzaming van wielerevenementen. TerraCycle heeft dit jaar een nieuw project gelanceerd waarbij herbruikbare flessen die wielrenners tijdens evenementen gebruiken, worden ingezameld.

 

DOOR ADDO SPRANGERS


Deze flessen worden gesorteerd en gerecycled, waarna er nieuwe, herbruikbare flessen van worden gemaakt. Terracycle hoopt door deze manier van inzameling wielerevenementen duurzamer te maken. De pilot tijdens wielerevenementen omvat dus het apart inzamelen van niet-recyclebaar afval daar een recycling oplossing voor te vinden. 

De organisatie van de Dorpenomloop Rucphen ondersteunt het project door tijdens de Dorpenomloop Rucphen bij de teamparkings en bij de bevoorradings- en afvalzone inzamelboxen van TerraCycle te plaatsen en de deelnemende teams te vragen om hun medewerking bij de inzameling van plastic flessen.


TerraCycle

TerraCycle is een innovatief recyclingbedrijf en wereldleider in het recyclen van voorheen niet-recyclebaar afval. Haar missie is om het idee van afval te elimineren.

Dit doet zij door recycle-oplossingen aan te bieden voor bijna elke vorm van afval.

Ook werkt zij aan projecten om afval uit de natuur te verwijderen, zoals plastic van stranden en uit rivieren. 

Nu is er dus ook een project specifiek geicht op de inzameling van flessen welke worden gebruikt tijdens wielerevenementen. 

Surf voor meer informatie over TerraCycle en haar projecten naar www.terracycle.com. [n]