Alle deelnemers bij Groene Ster.
Alle deelnemers bij Groene Ster. Foto: AVR'90

Jeugdleden AVR'90 in Groene Ster-cross

RUCPHEN - Zondag 13 maart was trainer Wilco Verwijmeren met zeven jeugdleden (Fenna, Julian, Mare, Myrthe, Jasmijn, Renske en Yvette) aanwezig bij Groene Ster in Zevenbergen voor de tweede, tevens laatste cross van seizoen 2021/2022.


Dit seizoen zouden er voor het eerst weer 6 regionale crossen zijn, maar het alom bekende virus zorgde ervoor dat alleen de eerste en de laatste cross doorgingen.  Het crossreglement werd daarom voor 1 jaar aangepast in die zin dat iedereen die aan 1 van de 2 crossen deelnam in het eindklassement opgenomen werd.


Groene Ster-cross

Groene Ster had een parcours uitgezet rond de atletiekbaan dat vanaf het balkon in zijn geheel te overzien was. 

B-pupil Fenna was de eerste die in actie kwam voor AVR’90. Zij crosste 1 km in 4:37, goed voor een 9e plaats. Daarna was het de beurt aan Julian (eveneens B-pupil). Hij legde het parcours af in 4:18 hetgeen hem een 7e plaats opleverde. Vanaf de A-pupillen was de te lopen afstand 1,4 km. A-pupil Mare werd met 6:57 20e in de grootste startgroep.  Hierna werden de medailles van het eindklassement uitgereikt aan de eerste 10 van elke pupillencategorie en mocht Julian de medaille voor de 9e plaats bij de jongens B-pupillen mee naar huis nemen. Vervolgens gingen de junioren van start. Bij de meisjes D-junioren spraken Myrthe, Jasmijn en Renske af om gedrieën over de finish te gaan. In de eerste ronde bleef het drietal nog bij elkaar, maar tijdens de 2e ronde liep Renske weg van Myrtje en Jasmijn. Hun finishtijden waren respectievelijk 6:09, 6:17 en 6:19. Als laatste startte Yvette bij de meisjes C -junioren. Omdat trainer Wilco haar bij de vorige cross abusievelijk al bij de meisjes D-junioren liet starten werd Yvette in de uitslag van de Diomedoncross als laatste toegevoegd bij de meisjes C-junioren. Dat dit niet de plaats was waarop zij recht had liet zij in de Groene Ster cross goed zien. Yvette ging voortvarend van start en liep een opbouwende race van 2 km in een mooie tijd van 7:59, goed voor een 4e plaats! In het eindklassement werd zij als gevolg van de misser bij de 1e cross 5e. C-pupil Xabi die net als A-pupil Jesse vorige keer ook tot de deelnemers behoorde, legde in het eindklassement beslag op de 4e plaats (zijn medaille krijgt hij nog). 

De trainers zijn trots dat er dit jaar 9 AVR-jeugdleden deelnamen aan de crosscompetitie. 

De jeugd heeft mede door het enthousiasme van de trainers, weer de smaak te pakken van deelname aan regionale wedstrijden. 

Baanwedstrijden

Nu het crossseizoen afgesloten is komen de baanwedstrijden er aan. O.a. op 2 april bij DJA in Zundert voor CD-junioren en bij Diomedon in Steenbergen voor de pupillen. Leden die deel willen nemen aan een wedstrijd kunnen dit doorgeven aan de trainers Wilco of Aron.


Trainingen

De winterlooptrainingen worden nu ingeruild voor trainingen op alle atletiekonderdelen (hoog/verspringen, bal/speerwerpen, kogelstoten en sprinten). 

Belangstellenden kunnen zonder afspraak op woensdagavond om half 7 naar de jeugdtraining op de atletiekbaan aan de Baanvelden komen. Je mag enkele weken gratis meetrainen om kennis te maken met de verschillende atletiekonderdelen, voordat je het besluit neemt om lid van AVR'90 te worden.


Informatie

Voor meer informatie kun je alvast een kijkje nemen op de site www.avr90.nl[n]

Alle deelnemers bij Groene Ster