Gerard Polak tijdens de Halderbergeloop
Gerard Polak tijdens de Halderbergeloop Foto: Paul van Dongen

AVR’90-leden van start in Halderbergeloop

Sport en vereniging

RUCPHEN - Afgelopen zondag ging het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant van start met de Halderbergeloop. Met vijf deelnemers (Matthijs Roks, Mark van den Brand, Jack Lazeroms, Gerard Polak en Chrisje Schrauwen) was AVR’90 goed vertegenwoordigd.

De warming-up van de eerste wegwedstrijd begon met sneeuw en een koude wind. Geen ideale omstandigheden! Wat een verschil met het weer een week eerder tijdens de laatste cross van het seizoen bij Groene Ster in Zevenbergen. Begrijpelijk dat de opkomst niet zo groot was, hetgeen wel jammer was voor de lopers die er wel waren, zij moesten het parcours van 3 rondjes rondom de atletiekbaan vaak alleen afleggen. 

Lopers vinden het vaak minder leuk om meerdere keren hetzelfde rondje te lopen, maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, het publiek kon de lopers drie keer aanmoedigen. 

Wat extra aanmoediging doet iedere loper goed. Het is geen wet van meden en perzen dat de overwinning naar een loper in de jongste categorie gaat. 

Uitslagen

De overal-overwinning was deze keer voor Master 35+ Ricardo Sint Nicolaas (33:52) van Flakkee die 14 seconden voor de nummer 2 (senior Mario Poldervaart van Spark) de finish passeerde.  Bij de dames ging de overwinning naar Laurey van den Berge (eveneens van Flakkee), die ook de laatste editie van de 10 van AVR op haar naam schreef. Matthijs Roks  verbeterde zijn PR van 37:08 (gelopen tijdens de Kievitloop op 20 februari) in 35:52 en claimde daarmee een mooie derde plaats in de sterke categorie masters 35+. In deze categorie werd Mark van den Brand zesde met 36:50 (dat is nog altijd meer dan 1,5 minuten sneller dan de nummer 3 in de jongste categorie). De meeste deelnemers behoorden tot de masters 45+ en 55+. Jack Lazeroms (48:19) en Gerard Polak (50:49) werden 11e en 14e in de categorie 45+. 

Bij de oudste categorie (masters 65+) gaf Chrisje Schrauwen (43:32) van meet af aan het nakijken aan de concurrentie. Het duurde bijna 2,5 minuten voor de nummer 2 (Jan van Praat van Achilles) de finish passeerde.  

Programma

De volgende wedstrijd in het circuit is de Vlietloop op Koningsdag in Oud-Gastel. Om punten voor het circuit te verzamelen moet een afstand van 21,1 (halve marathon) gelopen worden. Maar deelnemers kunnen ook voor een kortere afstand van 5 of 10 km kiezen. Voor informatie zie ww.tveerke.nl