De gediplomeerde deelnemers samen met de leiding en de wethouder op de foto.
De gediplomeerde deelnemers samen met de leiding en de wethouder op de foto. Foto: Rosemarie van den Luijtgaarden

Kids Challenge Sprundel was leerzaam en leuk

Sport en vereniging

SPRUNDEL - De Kids Challenge Sprundel Schoon tijdens de landelijke opschoondag, op 19 maart, opende met een aantal aansprekende filmpjes en foto’s over de problemen die zwerfafval veroorzaakt. Tevens werd daarbij getoond dat afval als grondstof voor materialen kan dienen. 

Bij de plaatjes gaf Jolanda Jochems uitleg. De zeventien jeugdige deelnemers in De Trapkes bleken zeer geïnteresseerd. Na de uitleg gingen ze dan ook enthousiast aan de slag. Ze maakten zelf van afval bio plastic en papier. Bij wedstrijden in afval scheiden en hoe lang de verschillende soorten afval in het milieu blijven, staken ook de volwassen toeschouwers, waaronder ouders en wethouder Lazeroms, heel wat op. Leuke dingen maken van afval viel in de smaak. Er waren kinderen die niet van ophouden wisten. Omdat ze allemaal hun best gedaan hadden en elkaar goed geholpen hadden kregen alle kinderen van de wethouder een diploma en een prijsje.
Kids Challenge werd georganiseerd door Sprundel Schoon van Dorpswerk Sprundel, gesteund door de gemeente. Gehoopt was op meer deelname. Desondanks was het voor zowel de organisatie als de deelnemers een geslaagde middag.[n]