NEO & Gerard van Maasakkers.
NEO & Gerard van Maasakkers. Foto: Danny den Ouden

NEO & Gerard van Maasakkers in concert

Sport en vereniging

RUCPHEN - Zaterdag 26 maart was het dan eindelijk zover: het langverwachte, en twee keer eerder uitgestelde, concert van het A-orkest van harmonie NEO met in de hoofdrol Gerard van Maasakkers.

Wat was het fijn om weer voor publiek te mogen spelen! Een stijf uitverkochte zaal in Agora genoot van en zong luidkeels mee bij de bekende liedjes van Gerard van Maasakkers, zoals ‘Wie’, ‘Hier heur ik thuis’, ‘De lucht zit nog vol dagen’, ‘Ik neem jou mee’, ‘Salve Regina’ en vele, vele andere. Een gedenkwaardige avond, waar een lach en een traan werden afgewisseld. Gerard van Maasakkers – die zelf zijn eigen verjaardagsfeestje vierde en er overduidelijk heel veel zin in had en lol aan beleefde – zorgde samen met het A-orkest o.l.v. Rob Sloekers voor een hele fijne ambiance en interactie met het publiek. Niet in de laatste plaats bij en met onze eigen ‘Janus Dekkers’.

De liedjes werden deels alleen door Gerard en zijn begeleidingsband gespeeld, maar voor het overgrote deel in samenwerking met en begeleiding door het A-orkest van NEO (door Gerard gekscherend ook wel de gemengde boerenkapel genoemd). Speciale vermelding verdient de mooie solobegeleiding door Arno van Dongen bij het nummer ‘Jehan’. Natuurlijk mocht – als dankbaar ontvangen toegift – het bekende ‘Hee gaode mee’ niet ontbreken. Een staande ovatie volgde.

Naast de nummers die samen met Gerard van Maasakkers en zijn combo werden gespeeld, bracht het A-orkest ook zelf enkele nummers ten gehore. Jean-Paul Matthijssen maakte indruk met zijn hoofdrol bij ‘La chanson des vieux amants’, één van de vele hoogtepunten van de avond, en Loes Dircken-de Rooij betoverde als gastartieste de zaal met haar virtuoze vertolking van diverse chansons, verzameld in het mooie ‘Paris Montmartre’.

‘Dit smaakt naar meer’! Het zou zomaar de titel van een volgend liedje van Gerard van Maasakkers kunnen zijn, maar was afgelopen zaterdag in ieder geval alvast één van de meest gehoorde kreten na afloop van het concert in de foyer van Agora, waar onder het genot van een hapje en drankje nog uitgebreid werd nagenoten van een hele fijne avond, waar nog lang over zal worden nagepraat.

Wat NEO betreft een prima gedachte ... Op naar meer! Graag tot ziens bij een van onze komende optredens.