Schoolvoetbaltoernooi gemeente Rucphen

RUCPHEN - 6 april wordt het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi georganiseerd op sportpark 'De Molenberg' aan de Sprundelseweg te Rucphen (RSV) voor de kinderen uit de groepen 7 en 8.


De deelnemende scholen zijn: Mariadonk uit Zegge, De Vindplaats uit Schijf, De Heilinde uit St. Willebrord, Vinkenbos uit Sprundel en St. Martinus uit Rucphen. 

In totaal sporten deze middag ongeveer 150 tot 200 kinderen deze middag. 

Iets waar wij als organisatie zeer trots op zijn.


Scheidsrechter Kevin Blom

De teams bij de jongens zijn ingedeeld in 2 poules van 5 teams. Vanwege de 2 poules bij de jongens wordt daar nog een heuse finale gespeeld tussen de nummers 1 van beide poules en een troostfinale voor de nummers 2 van iedere poule. Deze finale zal worden geleid door niemand minder dan KNVB scheidsrechter Kevin Blom.

De meisjes spelen in 1 poule. Er wordt een hele competitie gespeeld, dus een echt thuis en uitduel, met daarbij een directe winnaar bij de meiden.


Opzet

De opzet van het toernooi is volgens de officiƫle regels van de KNVB omtrent schoolvoetbal. Dit houdt in dat de leerlingen spelen met 8 tegen 8 op een half veld. De speeltijd per wedstrijd is 20 minuten.

De uiteindelijke winnaars mogen meedoen aan de volgende ronde, die op woensdagmiddag 18 mei gespeeld wordt. 

In deze ronde strijden de winnaars samen met de andere gemeentelijke winnaars om het kampioenschap van regio 2 uit district Zuid-I van de K.N.V.B. 

Uiteraard gaat iedere school voor de winst, maar daarnaast staan sportiviteit en plezier zeker centraal tijdens ons toernooi.


Supporters welkom

De wedstrijden beginnen om 13:15. De finales zullen starten omstreeks 16:15, waarna vlak daarna de prijsuitreiking volgt. Alle deelnemers krijgen een herinnering en de winnaars winnen de wisselbeker

Nu de maatregelen het weer toelaten hopen we dat de leerlingen door veel bezoekers gesupporterd gaan worden op deze middag.

Het vaste team van vrijwilligers is weer present om de wedstrijden te leiden en RSV wordt al bedankt voor het beschikbaar stellen van het sportterrein en alle faciliteiten.[n]