Deze wandelaars vonden het top, onderweg voor de 30km.
Deze wandelaars vonden het top, onderweg voor de 30km. Foto: Club lid

5e Wandeltocht Road Runners Rucphen een groot succes

Sport en vereniging

RUCPHEN - Gelukkig was het weer ons goed gezind afgelopen zondag, de hele dag scheen de zon. Hoewel regen geen reden is om niet te lopen is het op een zonnige dag toch veel prettiger. Dit vonden ook de wandelaars, met in totaal 310 deelnemers mogen wij deze dag als heel geslaagd beschouwen.

De routes waren uit gepijld met fluorescerende pijlen en iedere wandelaar was voorzien van een route beschrijving. Dankzij een sponsor kreeg iedere wandelaar een appel en een pakje drinken mee voor onderweg. Dit werd erg op prijs gesteld.

Om 7.30 uur stonden de eerste wandelaars al klaar om te vertrekken. Maar er moest nog even gewacht worden, wanneer er te vroeg gestart wordt zijn de controle posten nog niet op hun plaats. Om 8.00 uur was het zover, de eerste van de 176 wandelaars voor de 30 en 17 km konden vertrekken. Deze wandelaars kwamen uit het hele land en er waren zelfs een aantal Belgische lopers bij. 

Via de Sint Martinusstraat en de Kerkstraat gingen de wandelaars het bos in naar Schijf, alwaar bij D’n Hoge Dries de eerste controlepost was. Van daaruit ging het via o.a. de Zundertseweg en Voreneindseweg richting Sprundel voor een 2e controle bij de Trapkes. Na een rustplaats bij Rood Wit ging men via het processiepark langs de Lourdesgrot via o.a. de Bremstraat terug naar het wapen van Nassau. De 17 km zat erop. Deze lopers hebben dus 4 van de 5 kerkdorpen aangedaan.

De lopers voor de 30 km gingen nog ‘even’ door naar Zegge en hadden hun 2e controle post bij DEVO deze wandelaars hebben dus alle 5 de dorpen van de Gemeente Rucphen gezien.

Voor de 6 en 10 km waren in totaal 134 wandelaars. De 6 km ging voor het grootste gedeelte door het bos, de 10 km heeft ook Schijf nog aangedaan met een controlepost bij D’n Hoge Dries. Wij vonden het fijn dat er zoveel animo was voor deze wandel dag en willen alle lopers, vrijwiliggers en sponsors bedanken, zonder deze  mensen is zo’n dag niet mogelijk.

Wij hopen volgend jaar het aantal deelnemers te zien groeien naar de 400.

Doet u volgend jaar ook mee? Of heeft u afgelopen zondag al van deze wandeling genoten en mogen wij u volgend jaar weer begroeten.

Zo’n 6 km loopt vrijwel iedereen wel, maar voor de grotere afstanden moet toch echt getraind worden. Deze trainingen vinden o.a. plaats op dinsdag en donderdag avond van 19.00 uur tot 20.30. 

We vertrekken vanaf de Agora en wandelen in 2 groepen, beide met een andere snelheid. Zodat een ieder deze training mee kan doen, of je een getrainde loper bent of een beginner, iedereen kan aansluiten.

Zien wij u ook op dinsdag of donderdag avond?[n]