Veel belangstelling voor foto's heemkundekring.
Veel belangstelling voor foto's heemkundekring. Foto: Ad Meijer

Expositie Heemkundekring trekt veel bezoek

Sport en vereniging

SPRUNDEL - Het was in het voorbije weekeinde bijzonder druk en gezellig op de tentoonstelling van heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat. 

In De Trapkes, bij twintig grote borden vol foto’s en bij filmpjes, werd teruggeblikt op het verleden. In het algemeen met leuke, warme herinneringen. De sfeer verried dat de bezoekers het fijn vonden om elkaar na de coronatijd weer te ontmoeten en bij te praten.

Tot corona het tot twee keer toe onmogelijk maakte, was de expositie van de Sprundelse Heemkundekring traditioneel in het laatste weekend van november. Het was voor de organisatie afwachten of de extra tentoonstelling, nu in het voorjaar, belangstelling zou krijgen. Maar die overtrof de verwachtingen. Er waren veel lovende woorden voor hetgeen geboden werd. 

De stamboom van de familie Vergouwen was een bijzondere blikvanger. Foto’s brachten de mensen terug in de tijd. Vooral die uit het verleden van de nu 132-jarige muziekvereniging DHV-VHV, molen De Hoop die in 2020 180 jaar bestond, de plaatselijke scouting daterend van 1945 en de heemkundekring die 1985 is opgericht.