De Bruijn poseert met gezin en burgemeester.
De Bruijn poseert met gezin en burgemeester. FOTO MARIËLLE DE KOCK

Erepenning voor Martien de Bruijn bij afscheid raad

RUCPHEN - In het gemeentehuis van Rucphen vond afgelopen week het afscheid plaats van de gemeenteraad 2018-2022. Ook werd stilgestaan bij het eerdere vertrek van wethouder Martien de Bruijn. Laatstgenoemde kreeg door burgemeester Marjolein van der Meer Mohr de erepenning van de Gemeente Rucphen.


DOOR ADDO SPRANGERS


Een bijzondere gebeurtenis, want deze penning werd tot nu toe pas negen keer toegekend. De Bruijn kreeg het kleinood vanwege zijn verdiensten voor de gemeente Rucphen. Per 1 januari van dit jaar legde hij zijn taken neer om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe onderneming West Brabant Prefab. Martien de Bruijn was twaalf jaar wethouder van de gemeente Rucphen, gedurende drie aaneengesloten collegeperioden.


Afscheid

Suzanne Breedveld-Ruiter, lijsttrekker van het CDA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, heeft aangegeven na eerder twaalf jaar in de raad te hebben gezeten en de voorbije vier jaar als wethouder te hebben gefungeerd, in ieder geval niet terug te willen keren als raadslid. Ad Siemons en Tosca Goorden (CDA) verliezen hun plaatsen vanwege de door de kiezers uitgebrachte voorkeurstemmen voor partijgenoten die een lagere positie op de kieslijst innamen. Ook is dinsdag afscheid genomen van Ad Jongenelis, Barry van de Luijtgaarden en Johan Suijkerbuijk (VVD) en van Adri Blom, Ad van Loon en Wim Pijlman (RVP). Rini de Jong (Forza) en Heidi Vos (RVP) waren niet aanwezig. [n]