Myrthe, Evy en Veerle oefenen de start van de sprint.
Myrthe, Evy en Veerle oefenen de start van de sprint. FOTO AVR'90

AVR'90 leden in vier verschillende wedstrijden

RUCPHEN - Afgelopen weekend waren AVR’90 leden actief in Goes, Tilburg, Zundert en Steenbergen. Eén ding was op alle locaties hetzelfde, de onverwachte kou!


Jeugdtrainer Aaron was met Jesse, Fenna en Julian bij Diomedon in Steenbergen waar alle pupillen een Athletic Champs wedstrijd afwerkten. Hierbij gaan de teams elke 20 minuten naar een ander onderdeel en komen de onderdelen sprinten, (hurk)hoogspringen, polsstok- verspringen, kogelstoten, vortexwerpen, slingeren, hordenlopen, sprint en duurloop aan bod. Jesse behaalde de meeste punten bij het polstok-verspringen, Julian bij het slingeren en Fenna bij de duurloop. Ondanks de kou hadden de kids het erg naar hun zin.

Bij DJA in Zundert namen Eline, Yvette, Evy, Myrthe en Veerle onder leiding van trainer Wilco deel aan verschillende onderdelen. Alle leeftijdsgroepen waren per onderdeel samengevoegd in 1 startgroep: zo kon het gebeuren dat onze jongste deelnemers bij het kogelstoten samen met de Belgische Victor Buyle en para-atleet Albert van der Mee in de groep stonden. Natuurlijk moesten die met veel zwaardere kogels stoten. Er werden meerdere PR’s behaald, die de meisjes een volgende wedstrijd natuurlijk weer proberen te verbeteren. Onlangs haalde de trainer de lijst met clubrecords uit de archieven en toen bleek dat Eline vorig jaar het clubrecord kogelstoten van de meisjes C-junioren al verbeterde. Een reden om deze lijst in het vervolg eerder te raadplegen, want er gaan nu beslist nog meer clubrecords sneuvelen. Bij de meisjes D-junioren vochten Myrthe, Evy en Veerle een onderlinge strijd uit welke door Veerle gewonnen werd in een tijd van 9.2 sec. Het belangrijkste onderdeel van de dag was de estafette. Er moest immers geoefend worden voor de eerste competitiewedstrijd aanstaande zaterdag bij Thor. Voor Yvette was het even wennen om te starten met het estafettestokje in haar hand, maar het lukte Yvette, Veerle, Evy en Eline om het stokje steeds in het wisselvak door te geven en niet met een DQ in de uitslag te komen. (degenen die wel eens naar het onderdeel estafette kijken, begrijpen dat dit al een prestatie op zich is tijdens een eerste estafette!). Seniore  Britt nam in Tilburg deel aan de openingswedstrijd springen van Atilla. Door een nieuwe aanloop kwamen haar sprongen dit keer nog niet goed uit de verf, maar een volgende keer gaat het beslist weer beter.

En last but not least liep master 65+ Chrisje Schrauwen 10 miles in de Oosterscheldeloop, georganiseerd door AV’56 uit Goes. Natuurlijk stond er behoorlijk wat tegenwind (in Zeeland waait het immers altijd) en zat er ook wat vals plat in het parcours. Maar Chrisje genoot van de loop door het polderlandschap langs de Oosterschelde en had ook in Zeeland geen enkele moeite om de concurrentie ver achter zich te laten. Met een tijd van 1:13:13 werd hij zelfs 36e in het totale deelnemersveld van 84 mannen en vrouwen.


Programma

Dit jaar heeft AVR’90 voor het eerst sinds 2005 weer een ploeg aan kunnen melden voor de landelijke competitiewedstrijden. D-junioren Myrthe, Evy, Veerle en Maartje vormen samen met C-junioren Yvette en Eline een team in de categorie meisjes C-junioren. Zaterdag is de eerste competitiewedstrijd bij Thor in Roosendaal (op sportpark Vierhoeven). Wilco, Aaron en Britt gaan mee om het team te begeleiden, maar support van ouders/clubgenoten is natuurlijk altijd welkom. Wij wensen de meisjes veel succes en plezier met het team![n]