Woensdag 6 april

Alleenstaande Soos Sprundel

13:30 | Dorpshuis de Trapkes

De Alleenstaande Soos van Sprundel heeft elke 1e woensdagmiddag van de maand een leuke activiteit in De Trapkes. Voor meer informatie, bel met Jo Oomen via 0165-381929.

 

Donderdag 7 april

Gezamenlijk trainen voor de Turfloop

20:00 | H. Martinuskerk

Als organisatie zijn erg blij dat we dit jaar op zaterdag 9 juli de Turfloop weer mogen organiseren. Voor iedereen die het doel heeft om 5 km te lopen willen we elke week op donderdagavond gezamenlijk gaan trainen. We verzamelen bij de kerk en om 20.00 uur vertrekken we richting Rucphen. Op donderdagavond 7 april zal de eerste training plaatsvinden. We beginnen op het fietspad richting Rucphen, iedereen kan zijn of haar eigen afstand en snelheid bepalen. Geheel vrijblijvend, zonder aan- of afmelden.


Vrijdag 8 april

Filmavond in D’n Hoge Dries

19:00 | D'n Hoge Dries

Graag willen we de mensen in Schijf een plezierige Filmavond bieden. Welke film er draait, is nog een verrassing. We kunnen vast melden dat het een vrolijke feel-good familie film is, die veel mensen leuk vinden. De film draait op vrijdagavond 8 april vanaf 19 uur in de gymzaal van D’n Hoge Dries. Kaartjes zijn te koop op dinsdag, woensdag en donderdag middag aan de bar in D’n Hoge Dries. Daar kunnen ze je alvast vertellen welke film er gedraaid gaat worden.

 

Zondag 10 april

Koen in het groen

10:00 | Gemeenschapshuis Agora

Zondag 10 april komt een valkenier met zijn uil naar Agora. Heb je ooit wel eens een braakbal van een uil uitgeplozen? Daar krijg je op 10 april de kans voor. Je krijgt een mooi doosje om je vondsten in op te plakken en een kaart waarop je precies kunt zien wat voor een botje je gevonden hebt. Als je zin hebt om een braakbal uit te pluizen en precies te zien wat de uil gegeten heeft, kom dan zondag 10 april van 10.00-12.00 uur naar Agora in Rucphen. Zet ook alvast 15 mei in je agenda. Dan komt er een schaapscheerder naar Agora met twee schapen die hij voor ons gaat scheren. Daarna gaan we op verschillende manieren met de wol aan de slag.


 

Pasen in de Huiskamer van Agora

11:00 | Gemeenschapshuis Agora

Zondag 10 april is de Huiskamer van Agora weer open van 11.00 tot 13.00 uur. Ontmoeting staat voor ons centraal in de Huiskamer. De sfeer is ontspannen en gezellig waardoor de vaste bezoekers maandelijks terugkomen. We willen graag ook nieuwe mensen ontmoeten die weer nieuwe verhalen/ ervaringen met zich mee brengen en met ons willen delen. Zondag 10 april staat de ontmoeting in het teken van Pasen. Waarbij we weer heerlijke hapjes zullen presenteren. Kijk ook gerust op de website van agora voor de overige datums van de opening van de Huiskamer.

 

IVN Seizoenenwandeling Pannenhoef

13:30 | Pannenhoef

Zondag 10 april wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge in de Pannenhoef. Het is de tweede van de vier-seizoenen wandelingen, de lentewandeling. Zo volgen we elk seizoen de veranderingen in de natuur. Vertrek om 13.30 uur. De wandeling duurt tot ongeveer 15:00/15:30 uur. Als u mee wilt wandelen, moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie. Meer informatie en inschrijfformulier: www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten


Maandag 11 april

Vriendinnenavond RSV

18:15 | VV RSV

VV RSV organiseert op 11 april een vriendinnenavond. Voor wie? Meiden die in groep 3 t/m 8 zitten, van 18:15 tot 19:30 uur. Meiden tot 17 jaar zijn ook altijd welkom bij VV RSV. Voor opgeven of meer informatie: Marieke 06-30164392.

 

Donderdag 14 april

‘de Verhalenkamer’ van Agora

19:30 | Gemeenschapshuis Agora

Donderdagavond 14 april geeft Harrie Mulders weer een interessante lezing over William Morris (1834-1896) over de terugkeer van schoonheid op aarde. Entree is inclusief koffie of thee in de pauze. Tijden: 19:30-21:30. Wil je erbij zijn? Meld je dan even aan via: agoog@agorarucphen.nl