Zeskamp NEO Kampweekend.
Zeskamp NEO Kampweekend. Foto: J de Rooij

Geslaagd NEO Kampweekend

Sport en vereniging

RUCPHEN - We kunnen nog lang nagenieten van het bijzonder geslaagde concert van NEO met Gerard van Maasakkers van 26 maart. Daarnaast kunnen gelukkig ook andere activiteiten weer worden opgepakt.

Het is voor iedereen nog even wennen, want de afgelopen twee jaren hebben we helaas maar al te vaak concerten en andere activiteiten moeten uitstellen of afgelasten vanwege corona. Sinds de opening van ons jubileumjaar begin 2020 is er letterlijk een streep door heel veel leuke optredens en activiteiten gezet. Zo kon ook het jaarlijkse NEO Kampweekend in 2020 en 2021 niet doorgaan en moesten we genoegen nemen met een jeugddag in plaats van een driedaags kampweekend.

NEO Kampweekend

Dit jaar kon en mocht het eindelijk weer wel en dus trokken jeugd en (bege)leiding van NEO naar de Rucphense Bossen. Vanaf vrijdagavond 8 april tot en met zondagmiddag 10 april waren zij te gast in het kampgebouw van ‘t Ossekopke, voor de 29ste editie van het NEO Kamp. 

De werkgroep had wederom niet stilgezeten en het programma van begin tot eind goed voorbereid. Met spellen, puzzels en sportieve, creatieve en muzikale opdrachten wisten ze de jeugd, maar ook zichzelf, gedurende het gehele weekend prima te vermaken. En dan werkten ook de weergoden nog eens heel goed mee, want er was vooraf niet op gerekend dat het zaterdagmiddag tijdens de zeskamp zulk mooi weer zou worden. 

Het thema was dit jaar ‘in de ruimte’ en elk jaar is het een verrassing hoe daar niet alleen door de leiding, maar ook door de kinderen invulling aan wordt gegeven. Bijzonder creatief! 

Een spannende avondwandeling door het bos, waar het soms best een beetje kan spoken, mocht natuurlijk ook niet ontbreken. 

Op zondag konden ouders nog even genieten van de creatieve invulling van hun kinderen alvorens zijn hun zoon of dochter weer moe, maar voldaan mee naar huis konden nemen. Wederom een bijzonder geslaagd weekend, met veel dank aan de leiding en werkgroep voor hun inzet.

Rikavond NEO

De trouwe bezoekers van onze rikavonden zullen het natuurlijk al weten, maar aanstaande vrijdag 15 april staat de laatste NEO-rikavond van dit seizoen gepland. 

Ook als u niet eerder heeft meegedaan bent u van harte welkom. U hoeft ook geen lid te zijn van NEO om aan deze rikavonden te kunnen deelnemen. Inschrijven kan vanaf 19.00 uur. De rikavond start om 19.30 uur in Agora. Graag tot vrijdag!