Ko van Nispen: 'Mijn grootste voetbalidolen zijn mijn vier kleinzonen, die allen voetballen in het tenue van Rood-Wit'
Ko van Nispen: 'Mijn grootste voetbalidolen zijn mijn vier kleinzonen, die allen voetballen in het tenue van Rood-Wit' Foto: Corine Roks
60 JAAR LID ROOD-WIT

Jubilaris Ko van Nispen: ‘Pupillenteam van vroeger was gouden lichting’

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Op de agenda van de algemene jaarvergadering van Voetbalclub Rood- Wit W, die afgelopen vrijdagavond werd gehouden, stond de huldiging van jubilarissen. 

Dat de club trouwe leden heeft getuigde hiervan; deze avond telde maar liefst acht jubilarissen die 25 jaar lid zijn, één jubilaris die al 50 jaar op de ledenlijst staat en drie heren spanden de kroon met hun 60-jarig lidmaatschap. De Willebrordse Ko van Nispen (69) was acht jaar toen hij lid werd van de club. “Destijds had Rood-Wit nog geen team pupillen. In onze lagere schoolklas zaten allemaal fanatieke voetballers, waaronder mijn vriend Jan Sanne. Mede hierdoor besloot de club toch een pupillenteam in het leven te roepen.” Dit team bleek een gouden lichting. “We wonnen wedstrijd na wedstrijd. Op ons veertiende speelden we in de hoofdklasse Jeugd, het hoogst haalbare. Op zondagmorgen speelden we in de voorwedstrijden van het eerste elftal. Tegenstanders als Willem II, NAC, RKC, Longa en RBC Roosendaal, we konden goed mee,” aldus de voormalige rechtsbuiten. Ko over zijn overstap naar de senioren. “Ik ben een paar keer met het eerste elftal als reserve meegegaan maar het tweede lag me beter. Tot mijn 45ste heb ik gevoetbald, na een blessure ben ik gestopt en heb me gericht op functies als leider, zowel bij de junioren als senioren, en wedstrijdsecretaris. Tot vorig jaar was ik trainer van de pupillen. Nu ben ik actief achter de schermen. Mijn grootste voetbalidolen zijn mijn vier kleinzonen, die allen voetballen in het tenue van Rood-Wit.”