Gemeente Rucphen waardeert mantelzorgers

RUCPHEN - Mantelzorgers zorgen voor iemand die ondersteuning nodig heeft en met wie zij een persoonlijke band hebben. Dit is vaak een familielid, een kind of goede bekende. Een mantelzorger maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand langer zelfstandig kan blijven wonen of beter in staat is voor zichzelf te zorgen. De gemeente Rucphen waardeert in 2022 mantelzorgers voor hun inzet. Deze waardering voor mantelzorgers is een bedrag van 75 euro.


Mantelzorgers (volwassenen, jongeren en kinderen) die ten minste drie maanden, acht uur of meer per week, voor een zorgbehoevende naaste zorgt (familie, buren, vrienden) kunnen de Mantelzorgwaardering aanvragen. Het gaat om boven gebruikelijke zorg die u uw naaste geeft, bijvoorbeeld omdat diegene minder zelfredzaam is door een ziekte of beperking. Mantelzorgers die via het formulier, welke te vinden is op www.mantelzorgrucphen.nl  een aanvraag doen voor deze waardering, krijgen € 75,- op het zogenaamd mantelzorgpasje gestort. De zorgvrager die ondersteund wordt, moet wel in gemeente Rucphen wonen. De mantelzorger mag ook elders wonen. Vanaf 15 april 2022 is deze waardering aan te vragen. Dit kan ook via het aanvraagformulier welke verkrijgbaar is bij steunpunt mantelzorg. Nadat de aanvraag is beoordeeld door de consulenten van steunpunt Mantelzorg Rucphen, ontvangt de mantelzorger binnen 30 dagen de opwaardering of het mantelzorgpasje met het bedrag van 75 euro. Kent u andere mantelzorgers die in aanmerking komen? Attendeer hen dan op het aanvragen.

Meer informatie: Steunpunt Mantelzorg Rucphen tel. 088-5574890, email: info@mantelzorgrucphen.nl, website: www.mantelzorgrucphen.nl.[n]