Nieuwe voorzitter heeft voorzittershamer overhandigd gekregen.
Nieuwe voorzitter heeft voorzittershamer overhandigd gekregen. FOTO CEES COPPENS

Bijzondere paasviering met jaarvergadering KBO-Zegge

ZEGGE - “Hier hebben we lang naar uitgekeken, wat geweldig dat jullie er allemaal weer bij kunnen zijn”, sprak voorzitter Helmi Mulders in haar welkomstwoord op vrijdag 8 april. De dag werd daarna plechtig geopend met een misviering in de Nieuwenbergh voorgegaan door Pastoor Piet Swinne en diaken Jan van Steenoven. Samen met de organist Marco Buijs en gemengd zangkoor werden de liederen gezongen. Lectrice was Stien Mol. 


De bijna 90 aanwezige leden hadden plaats genomen in de toneelzaal van de Nieuwenbergh. Na de dienst werd de paaslunch uitgeserveerd door het Nieuwenbergh team. De leden lieten het zich goed smaken, een mooi moment om eens heerlijk met elkaar te kunnen praten. De middag werd voortgezet met de jaarvergadering, de laatste vergadering voor de voorzitter Helmi. “Nieuwe bestuursleden zijn van harte welkom”, aldus de voorzitter. De vergadering werd volgens de agenda doorlopen. Bij punt 8 de bestuursverkiezing nam de Cees Coppens de secretaris het over. Ria Veeke werd door de vergadering weer voor een bestuursperiode van 3 jaar gekozen, haar laatste termijn. Voorzitter Helmi Mulders draagt haar voorzitterschap na 10 jaar over aan Marie-Louise Marijnissen, nadat alle leden unaniem het eens waren met de aanstelling van de nieuwe voorzitter. Helmi Mulders ontving een bloemetje en dankwoord van de secretaris voor de 10 jaren voorzitterschap. Zij overhandigde symbolisch de enorme hamer met alle namen van de voorzitters erop. Helmi blijft nog heel even, want op 20 mei wordt de uitgestelde 70 jaar KBO Zegge gevierd dan neemt zij officieel afscheid van het bestuur. Helmi dankte het bestuur voor de geweldige samenwerking de afgelopen 10 jaar, niet alleen het besturen maar ook de vriendschappelijke sfeer onderling was uitstekend. Ze wenste het bestuur met de nieuwe voorzitter veel wijsheid toe. “Ik geloof in een KBO die veel ontmoet, verbindingen maakt, deelt, straalt en nieuwe activiteiten ontdekt en inspireert”. De nieuwe voorzitter Marie-Louise kondigde na de heerlijke lunch zangeres Marianne Rommers van Dorst aan die samen met haar man Jan de middag muzikaal trakteerde op een paar gezellige uurtjes zingen. 

De middag werd voldaan afgesloten door de voorzitter op naar de volgende activiteit 18 mei de jaarlijkse KBO Kring bedevaart te Zegge en 20 mei het feest voor het 70 jarig bestaan van KBO-Zegge.[n]