Beeld van het afgelopen week gehouden toernooi.
Beeld van het afgelopen week gehouden toernooi. FOTO DANIËL VAN OVERVELD

Heilinde en Vinkenbos naar regiofinales schoolvoetbal

RUCPHEN - Het is de jongens van basisschool De Heilinde uit Sint Willebrord en het meisjesteam van basisschool Vinkenbos uit Sprundel afgelopen week gelukt om zich te plaatsen voor de regionale eindrondes van het schoolvoetbal. Zij wisten op woensdag aan de top te komen op het schoolvoetbaltoernooi in Rucphen, dat na twee jaar eindelijk weer georganiseerd kon worden. Het is voor de 57e keer dat het toernooi werd gehouden.


DOOR DANIËL VAN OVERVELD


Op het toernooi zijn veertien teams aanwezig, die bestaan uit zowel de jongens als de meisjes van de groepen 7 en 8 van basisscholen Mariadonk uit Zegge, De Vindplaats uit Schijf, De Heilinde uit Sint Willebrord, Vinkenbos uit Sprundel en Sint Martinus uit Rucphen. 

Verdeling

De teams zijn verdeeld in drie poules, waarvan de eerste twee bestaan uit zowel jongensteams en gemengde teams. In de overige poule zitten de vier vrouwenteams, die allemaal twee keer tegen elkaar spelen om de eerste plaats in de groep te bemachtigen. De winnaar mag samen met de winnaar onder de jongens Rucphen vertegenwoordigen op het regionale toernooi.

Favorieten
Nadat de eerste wedstrijden gespeeld zijn, is het in de damespoule al snel duidelijk welke twee teams kans maken om als eerste te eindigen: Martinus en het eerste team van Vinkenbos. Eén van de spelers van Vinkenbos is Femme uit groep 8. Zij is één van de aanvallers van het team, dat in twee wedstrijden meer dan twintig keer trefzeker is geweest. “Bij ons gaat het heel goed nu, vooral op het gebied van verdediging. Verder wordt er goed gekeept en in de aanval scoren wij ook heel veel,” vertelt zij. ''Het leukste vind ik dat je samen met anderen werkt in een team en dat je misschien ook doorgaat naar het regionaal toernooi in mei.”


Finale
Om te beslissen wie de beste is onder de jongensteams, nemen de teams die aan de top van poule 1 en 2 staan het tegen elkaar op in een spannende finale. Dat zijn De Heilinde uit Sint Willebrord en het eerste jongensteam van Vinkenbos uit Sprundel. Een echte derby dus, en de spanning zit er goed in. Om 16.50 uur trapt Vinkenbos af. De twee teams zijn allebei vastberaden om de wedstrijd te winnen. De Heilinde komt op een vroege voorsprong, maar Vinkenbos slaat terug met een paar tegendoelpunten. Na een felle strijd is de eindstand 6-3, en dat betekent dat De Heilinde door mag gaan naar het regionale eindtoernooi. Ook de dames van Vinkenbos hebben aan een 2-2 tegen Sint Martinus genoeg om als eerste in de poule te eindigen, en zij mogen samen met De Heilinde Rucphen op het regionaal toernooi vertegenwoordigen. Op 18 mei zullen de meiden van Vinkenbos en de jongens van De Heilinde het opnemen tegen de winnaars uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Oud-Gastel, Dinteloord, Klundert, Tholen en Zevenbergen om het kampioenschap van regio 2 uit district Zuid-I van de KNVB. De 58e editie van het schoolvoetbaltoernooi volgend jaar zal, zoals gewoonlijk, weer plaatsvinden op de velden van RSV. Ook dan zal de organisatie weer in handen zijn van John Taks, Jeroen Broos en Johnny van Dijk.


'Leukste vind ik dat je samen met anderen werkt in een team'