De sportieve leerlingen van De Vindplaats met op de voorgrond Rens en zijn zus
De sportieve leerlingen van De Vindplaats met op de voorgrond Rens en zijn zus Foto: Carla Godrie

Vastenactie Daltonschool De Vindplaats groot succes!

Sport en vereniging

SCHIJF - Op vrijdag 15 april hebben de kinderen van groep 1 t/m 8 van Daltonschool De Vindplaats uit Schijf een sponsorloop gedaan. Ze hebben gerend voor Rens.

Rens heeft een zeldzame genetische afwijking, waarvoor hij speciale therapie nodig heeft. Door deze therapie kan Rens zelfstandig leren lopen. Omdat de zus van Rens op De Vindplaats zit, hebben de kinderen extra hun best gedaan om veel geld in te zamelen. De kinderen zijn van tevoren met een sponsorlijst langs familie, vrienden en buren gegaan om geld op te halen.

Tijdens de sponsorloop was het hartstikke druk met supporters. En natuurlijk was Rens er zelf ook bij met zijn ouders. Er was ook een heuse mascotte aanwezig om de leerlingen aan te moedigen. Alle leerlingen zijn begonnen met een warming up, die begeleid werd door mensen van Dynamico. Eigenlijk waren sommige kinderen hierna al moe, maar ze hebben toch nog heel hard hun best gedaan om hun rondjes te lopen. Groep 8 startte met 8 minuten lopen en iedere minuut kwam er een groep bij. Op het laatst renden alle leerlingen en alle teamleden samen rondjes voor Rens. Na afloop kregen alle leerlingen van de oudervereniging een lekker ijsje aangeboden. Op vrijdag 22 april tijdens de Koningsspelen wordt het ingezamelde bedrag bekend gemaakt... Spannend!