affiche herdenkingsvlag en bloemenkrans
affiche herdenkingsvlag en bloemenkrans Foto: design j.vergouwen

Dodenherdenking in
Zegge op 4 mei

ZEGGE - Zoals reeds meer dan 20 jaar gebruikelijk, wordt er ook dit jaar weer  aandacht besteed aan de Jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei in Zegge.


In samenwerking met de Parochiekern H. Maria Boodschap en de Zanggroep Melody organiseert heemkundekring Den Lande van Zegge op woensdagavond 4 mei a.s. voor iedereen (wel-geen- of andere geloofsovertuiging) om 18.45 uur een Herdenking in de Kerk van Zegge. Na deze herdenking volgt een bijeenkomst vanaf 19.40 uur bij het Monument van Zegge op de hoek van de O.L. Vrouwestraat en de Nieuwstraat. Bij dit Monument vinden toespraken plaats van o.a. Wethouder Mathijssen van de gemeente Rucphen en de voorzitter van de heemkundekring mevr. Hellemons en worden de vlaggen halfstok gehesen. Na het signaal "The Last Post" is er, zoals op veel in Nederland, de 2 minuten stilte; daarna wordt het Wilhelmus gezongen en gespeeld en worden bloemen en een Herdenkingskrans neergelegd. Ook alle aanwezigen krijgen de gelegenheid om door hen meegebrachte bloemen bij het Monument neer te leggen.
Heemkundekring Den Lande van Zegge vraagt iedereen, indien mogelijk, op 4 mei vanaf 14.00 uur tot zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Ook uw aanwezigheid, in zowel de kerk als daarna bij het Monument wordt bijzonder op prijs gesteld. Iedereen, wel- geen- of ander geloof is van Harte welkom. Vrijheid is niet alleen feesten maar ook herdenken ook ruim 75 jaar na dato.


Vlaggen op 5 mei
Ook vragen wij aan al onze Zegse inwoners ook op 5 mei te vlaggen, niet alleen als feestbetoon maar ook als dank voor onze vrijheid.[n]