Korenakker in het Gouden Uur.
Korenakker in het Gouden Uur. FOTO JAN NUIJTEN

Heemtuin extra geopend in het Gouden Uur

RUCPHEN - Ook dit seizoen zal de Heemtuin Rucphen speciaal voor mensen die graag in de natuur fotograferen, haar poort openen tijdens het gouden uur. 


Nu de zon hoger aan de hemel staat en langer schijnt, wordt het licht te hard om tijdens de reguliere openingstijden echt mooie foto's te maken. Het lukt dan alleen bij bewolkt weer. Vroeg in de ochtend of in de avond is het licht op zijn mooist en dan kun je het beste je plaatjes schieten. Daarom willen de Heemtuin Rucphen op een aantal dinsdagen en donderdagen de poort extra open zetten. Op donderdag 's morgens vroeg en op dinsdag vroeg in de avond. De dinsdagavondopenstelling is op 10 mei, 24 mei, 7 juni, 21 juni, 5 juli en 19 juli van 19:00 tot 21:00 uur. Ochtendopenstelling is van 07:00 uur tot 09:00 uur op donderdag 19 mei, 2 juni, 16 juni, 30 juni, 14 juli, 28 juli. De data in augustus zijn nog later te bepalen. Meld je tevoren aan door een mail te sturen naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl. Kom je later dan 07:00 uur of 19:00 uur, laat dit dan weten, dan blijft de poort voor je open. De tuin gaat alleen open als er aanmeldingen zijn. Fotograferen mag alleen vanaf de paden om de kwetsbare planten te ontzien. Alle soorten zijn vanaf het pad goed te fotograferen.

Bovengenoemde data zijn onder voorbehoud. Check tevoren even de website www.heemtuinrucphen.nl of onze pagina op Facebook. Adres van de Heemtuin is Baanvelden 12, 4715RH in Rucphen. 

De Heemtuin is op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur en in het voorjaar en zomer tijdens alle zondagen en Tweede Pinksterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur. 

Op Eerste Pinksterdag is de Heemtuin gesloten.[n]

Korenakker in het goudenuur