Beeld van de vorige Mini Roparun.
Beeld van de vorige Mini Roparun. FOTO ARCHIEF TEAM 102 SV SPRUNDEL

Zaterdag in Sprundel Miniroparun en Roparun 2.0

SPRUNDEL - Team 102 SV Sprundel van de Roparun laat zaterdag een Minioparun en een Roparun 2.0 plaatshebben. 


De Miniroparun is voor meisjes en jongens van de basisschoolleeftijd. Op sportpark De Kerlinge is dan een parcours met obstakels gebouwd. In ploegen van minimaal vier deelnemers kan de jeugd dan deelnemen aan een estafette van twintig rondjes. De ploegen kunnen gratis deelnemen, maar bedoeling is dat ze zich laten sponsoren. Als een ploeg haar opdracht volbracht heeft kan die haar gesponsorde geld in een speciaal kastje deponeren.

Roparun 2.0 houdt in: een loop door het dorp van 2, 4, 6 of 8 kilometer. De deelnemer loopt dan samen met een van de acht leden van Team 102, dat met Pinsteren ruim 500 kilometer gaat lopen.

Aan de loop door het dorp kan iedereen vanaf 13 jaar deelnemen. Tevens kan men zaterdag voor Moederdag voor een plaatselijke bloemist bloemen gaan bezorgen. De bezorgkosten worden dan geschonken aan het goede doel.

Het geld dat Team 102 via deze activiteiten binnenkrijgt wordt besteed ten behoeve van palliatieve kankerpatiĆ«nten. Onlangs kreeg hospice Jacqueline in St. Willebrord van de Roparun nog een mooie bijdrage. 

Voor de activiteiten is tot en met donderdag opgave mogelijk.

Voor de miniroparun via e-mail corienaarts@gmail.com en voor de Roparun 2.0 via tel. 06-36187071/maikdeweert@gmail.com.[n]