Donderdag 12 mei

Lezing in ‘de Verhalenkamer’ van Harry Mulders

19:30 | Gemeenschapshuis Agora 

Donderdag 12 mei van 19.30-21.30 uur komt Harry Mulders naar Agora met een interessante lezing over: Sir Lawrence Alma-Tadema - een Nederlands-Brits kunstschilder- geboren in het Friese dorpje Dronrijp. Hij werd een van de meest geprezen en welgestelde Victoriaanse kunstschilders. In de schilderijen zitten allerlei erotische verwijzingen verborgen die door ingewijden konden worden begrepen. Tadema heeft meer dan 400 schilderijen gemaakt. In 1899 werd hij geridderd. Hij werd begraven in St. Paul’s. Gustav Klimt is sterk beïnvloed door Tadema. Reserveer via agoog@agorarucphen.nl

 

Vrijdag 13 mei

Kledingactie Basisschool Vinkenbos

8:00 | 

Basisschool Vinkenbos houdt 13 mei weer een kleding inzamelingsactie. We zamelen voor onze school kleding, lakens, gordijnen, pluche beesten, riemen, handtassen en schoenen in. De inzamelingsactie heeft als doel het aanschaffen van leuke speelmaterialen voor de kinderen. Brengt u de zakken alstublieft naar basisschool Vinkenbos, inzamelpunt: kloosterplein. Dit kan tussen 8.00-9.00 uur en tussen 11.30-12.30 uur.

 

Zaterdag 14 mei

Rommelmarkt in CWZ Kerkakkers

9:30 | CWZ Kerkakkers

De Vrienden Van Kerkakkers houden een rommel-snuffel-boekenmarkt op zaterdag 14 mei in Centrum voor Wonen en Zorg Kerkakkers, Burgemeester Voetenstraat 29 Rucphen van 9.30 tot 14.00 uur.


Zondag 15 mei

Koen in het groen: schaapscheren

10:00 | Gemeenschapshuis Agora 

Op zondag 15 mei hebben we een nieuwe “Koen in het groen”. Een schaapscheerder komt met twee schapen naar Agora. Hij gaat ze daar voor ons scheren! Met de wol die van de schapen komt gaan we zelf aan de slag. We zullen vilten, spinnen, breien en weven. Ook maken we een schaapje van papier, wol en wasknijpers. Natuurlijk mag je je werkstukjes na afloop mee naar huis nemen. Vind je het mooi om te zien hoe een schaap geschoren wordt en daarna zelf met de wol aan de slag te gaan, kom dan zondag 15 mei van 10.00-12.00 uur naar Agora in Rucphen. Op 12 juni gaan we papier scheppen en ons eigen papier ontwerpen!


 

Dialectmiddag in De Trapkes

13:30 | Dorpshuis de Trapkes

Op zondag 15 mei verzorgen Dorpswerk Sprundel en Heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat weer een dialectmiddag. Wim Vergouwen en Jan van den Broek brengen een powerpointpresentatie. Wim over de vele cafés die er vroeger in Sprundel waren en Jan deelt zijn nostalgische herinneringen aan de Rucphensebaan. Rietje Vergouwen vertelt over haar nieuwe jas, waar ze meteen mee aan de pindraad bleef hangen en Wilma Vermunt ontmoet ne Bels, die lekker op zijn Bels klapt. Adrie van Ginneken laat wat filmpjes zien, behandelt de dialectkwis, test de bezoekers op typische woord- en klankverschijnselen in het dialect en vertelt zoals gewoonlijk een paar verhalen. Een vraag die voorbij komt: Wa d'is 'n òòpe pieta? Adrie: ‘'Komde gij wóók, want t’is wir de moeite wèèrd’’. De middag in dorpshuis de Trapkes begint om 13.30 uur.

 

Maandag 16 mei

Pilates in Agora

19:30 | Gemeenschapshuis Agora

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve work-out die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Aangepast op je eigen niveau kunnen de oefeningen uitgevoerd worden. Iedere maandag is er in Agora Pilates van 19.30-20.30u. Wil je een keertje vrijblijvend meedoen? Stuur een mailtje naar agoog@agorarucphen.nl of bel even naar Agora.