Frank Smulders uiterst geconcentreerd tijdens de 200 meter
Frank Smulders uiterst geconcentreerd tijdens de 200 meter Foto: Paul van Dongen

AVR’90 bij baanwedstrijden Achilles en DJA

Sport en vereniging

RUCPHEN - Vrijdagavond organiseerde ARV Achilles in Etten-Leur een avondwedstrijd waaraan de AVR’90-leden Brit Luijkx, Frank Smulders, Richard van Oosterhout, Chrisje Schrauwen en Toon Heeren deelnamen. Een dag later nam het meisjesteam met Veerle, Maartje, Myrthe, Yvette, Eline en Evy deel aan de tweede competitiewedstrijd bij DJA in Zundert.

Britt is bij zowel de sprint als verspringen bezig met wat veranderingen waardoor PR’s nog even op zich laten wachten, maar zij ziet wel de resultaten van deze veranderingen. Toon Heeren, Richard van Oosterhout en Chrisje Schrauwen liepen in dezelfde serie bij de 3.000 meter. Door hooikoortsklachten was Toon wat rustiger gestart, maar hij kon zijn race goed opbouwen, won zijn serie in 9:58 en was als 55-jarige de snelste master (vanaf 35 jaar). Richard ging weg voor een tijd van 10:30 en finishte in 10:23; tevredenheid alom. Chrisje Schrauwen had zich met een erg scherpe tijd ingeschreven om zich te verzekeren van voldoende tegenstand in zijn serie en finishte in 12:16. Vorig jaar werd Frank Smulders lid van AVR’90 en vroeg trainer René de Kok hem te begeleiden bij het lopen van sprintnummers (100-200-400 meter). Hersteld van een langdurige spierreuma moest er rustig aan opgebouwd worden, maar Frank is erg ambitieus en wil niet alleen zichzelf verbeteren maar ook deelnemen aan het NK Masters in Harderwijk. De avondwedstrijd bij Achilles was voor hem een mooi testmoment om te kijken waar hij staat. Zondag voorafgaand aan deze wedstrijd lastte Frank voor zichzelf nog een extra training op spikes in op de baan van AVR’90. Frank genoot van de aanwezige support bij de avondwedstrijd waarin hij 100 meter in 14:77 en 200 meter in 31:33 liep. Bij het NK Masters wil Frank zijn geluk op beproeven op de 400 meter. Daarna blijft hij verder trainen om zijn tijden aan te scherpen.

Competitie C/D-junioren bij DJA

Met zes teamleden voor 9 onderdelen lukt het helaas niet om bij de competitiewedstrijden bij alle onderdelen voldoende deelnemers op te stellen om maximaal te scoren. De dag begon voor Myrthe, Maartje, Evy en Veerle met de estafette, waarbij de wissels weer allemaal goed gingen en zij 2,5 seconden sneller liepen dan vorige keer. Bij de technische onderdelen mogen steeds 2 atleten deelnemen aan 1 onderdeel, waarbij het resultaat van de beste deelnemer telt. Maar bij de loopnummers mogen per vereniging 3 atleten lopen en tellen de resultaten van de beste 2. Omdat er zowel bij horden als de 1.500 meter maar 1 AVR’90-loopster was, werden daar puntjes gemist.  Veerle verbeterde haar resultaat bij de 80 meter horden met meer dan 1 sec in 15:92 hetgeen 74 punten meer opleverde dan vorige keer. Met de discus wierp zij net iets verder dan Evy. Evy moest als een van de jongste deelnemers echter de punten binnenhalen op het loodzware onderdeel 1500 meter, terwijl Eline en Yvette punten scoorden bij de 150 meter. Verder vergaarde Eline veel punten met haar hoogtesprong van 1.40 meter en wierp na 2 ongeldige pogingen de speer tot 17.82 meter. Maartje behaalde de punten bij ver. Myrthe en Maartje moeten een kogel van 3 i.p.v. 2 kg stoten en verbeterden hun afstand van vorige wedstrijd. Met een totaal van 2950 punten werd het meidenteam 7e (van de 12) in de poule. Gezien het aantal, en de leeftijd van onze deelnemers een heel mooi resultaat. 

Programma

De derde competitiewedstrijd is op zaterdag 11 juni bij Spiridon in Rijen.