Het winnende team van de regiofinale.
Het winnende team van de regiofinale. Foto: M. Bentvelzen

Orion viert haar robijnen bestaan groots

Sport en vereniging

RUCPHEN - Op zaterdag 28 mei wordt er een Oriondag georganiseerd om het 40 jarige bestaan van de handbalvereniging in Rucphen te vieren. Eigenlijk was handbalvereniging Orion afgelopen 1 oktober 2021 al 40 jaar geworden, maar vanwege de toen geldende maatregelen rondom Corona hebben we dit echter niet met z’n allen kunnen vieren. 

Na twee veelbewogen jaren achter de rug te hebben mogen er eindelijk evenementen worden georganiseerd. Dit geeft ons de ruimte om weer los te gaan en om de grote jubileum dag die wij gepland hebben door te laten gaan met iedereen die betrokken is (geweest) bij onze mooie vereniging. Met iedereen bedoelen wij echt iedereen: alle leden, oud-leden, vrijwilligers, ouders van leden, vrienden van Orion, sponsoren, ga zo maar door!

Op zaterdag 28 mei gaan we er een ouderwets gezellig dagje ORION van maken. ‘s Middags starten we met een receptie gevolgd door de officiële opening van het feest door de voorzitter en zetten we ook de vrijwilligers in het zonnetje. De gehele middag zijn er diverse activiteiten gepland met springkussens, spelletjes, tekenen, schminken en graffiti spuiten. Vanaf 19:00 uur zal het avondprogramma van start gaan met een kinderdisco en later een feest met DJ voor de volwassenen. Voor iedereen die zich voor de dag heeft aangemeld is er rond etenstijd een foodtruck waar je lekkere snacks kunt halen. Opgeven kan nog. Kijk hiervoor op www.hvorion.nl

Regiofinale Schoolhandbal

Na 2 jaar uitstel vanwege de Covidpandemie organiseerde HV Orion eindelijk afgelopen zaterdagmiddag de regiofinale van het schoolhandbaltoernooi. Op deze zonovergoten dag werd er door de deelnemende teams hard gestreden om de winnaarsbokaal! Aan het einde van de middag was het team van de St Martinusschool de winnaar en mogen zij deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal op zaterdag 11 juni (sporthal Valkenhuizen in Arnhem).