Rondje Sprundel gaat weer van start

SPRUNDEL - Na twee annuleringen dankzij coronaperikelen gaat Rondje Sprundel dit jaar weer van start op alweer de laatste zaterdag in mei: 28 mei dus. Er zijn wel een paar veranderingen. 


Om te beginnen is er in de tussentijd een nieuwe weg aangelegd die een deel van het 10 km parkoers doorkruist. Daarom is besloten de 10 km wedstrijd af te leggen op het 5 km parkoers, dus 2 rondes van 5 km. Verder is ons loopevenement Rondje Sprundel toegetreden tot het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant 2022. Het loopcircuit bestaat uit acht wedstrijden die gedurende de maanden maart t/m oktober in West-Brabant georganiseerd worden. De atleten dienen minimaal vijf van de acht wedstrijden te lopen om in aanmerking te komen voor de eindklassering. Dus des te meer reden om aan Rondje Sprundel deel te nemen. Voor meer informatie betreffende het loopcircuit zie www.wblc.nl

Rondje Sprundel blijft een loop voor iedereen: jong en oud, beginners, trimmers en wedstrijdatleten. Een stratenloop voor degenen die hun conditie een keer willen meten met anderen, wie de loopsport louter voor het plezier beoefent, wie zijn persoonlijke besttijd wil verbeteren en voor de wedstrijdatleten die voor de prijzen gaan in de 10 km loop. 

Dit jaar worden dus de 5 en 10 km lopen afgelegd op het 5 km parkoers. Beide lopen starten exact om 16.00 uur in de Hertog Janlaan. De finish van beide lopen is als vanouds voor de kantine van S.V. Sprundel. Alle deelnemers ontvangen na afloop bij inlevering van het startnummer een fraai loopshirt. Behalve het gebruikelijke prijzengeld zijn er premies te verdienen voor het neerzetten van de parkoersrecords op de 10 km wedstrijdloop. De te verbeteren tijden zijn 31.45 min. voor de heren en 35.22 min voor de dames. 

Het eerste startschot valt voor de jeugdloop om 15.30 uur. Dit is de 720 meter voor de leeftijd van 5 t/m 9 jaar en de 1440 meter (2 ronden) voor de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Iedereen mag gratis meelopen. Er zijn 3 bekers beschikbaar per categorie. Alle deelnemers ontvangen een herinneringsmedaille. Prijsuitreikingen voor de jeugdloop vinden rond 16.05 uur plaats ter hoogte van de finish, meteen na de start van de seniorenlopen. 

Omkleden en douchen is mogelijk op de accommodatie van de S.V. Sprundel. Voorinschrijven kan t/m 27 mei via www.rondjesprundel.nl waarbij ook de maat van het loopshirt doorgegeven kan worden. Op de wedstrijddag zelf kan er ingeschreven worden vanaf 14.30 uur tot 20 minuten voor de start in de kantine van S.V. Sprundel, Hertogstraat 53, Sprundel.[n]