Leerlingen van Basisschool Het Palet.
Leerlingen van Basisschool Het Palet. FOTO DOORTJE VERKADE

Feest op Openbare Dalton Basisschool Het Palet

RUCPHEN - In de week van 18 tot en met 25 mei is het groot feest op basisschool Het Palet in Rucphen. De school bestaat dit jaar 35 jaar en dit gaan we groots vieren met allerlei activiteiten. Samen met Nikkids en Blitz4kids gaan we genieten van een toffe feestweek.


35 jaar geleden heeft Jan Hermans met een aantal ouders, waaronder Ad Goossens en Frans van Kalmthout, Het Palet opgericht. Ze vonden het belangrijk dat het een openbare school werd en ze hadden als speerpunt voor het onderwijs mastery learning. Mastery learning breekt het onderwerp dat een leerling moet bestuderen op in kleinere stukken, met heldere en duidelijke doelen. Zo kunnen leerlingen op hun eigen tempo door de stof gaan. Dit deden ze omdat de school destijds klein is gestart met heel veel leeftijden bij elkaar.  Om de kinderen zo goed mogelijk op hun eigen niveau te helpen, was dit de ideale manier van werken. In 2010 zijn we hierop aansluitend een trotse Daltonschool geworden en bouwen we verder aan de toekomst. We zijn een gezonde groeiende school, we merken dat ouders steeds meer een keuze maken die bij hen past.

De komende week staat onze school in teken van het 35-jarig bestaan en wordt de school omgetoverd in een circus.
De opening van de feestweek wordt gevierd met springkussens voor alle leeftijden. We proosten we samen en sluiten af met een ijsje. Donderdag gaan de kinderen genieten van een circusvoorstelling en een lunch, waarna de kinderen zelf aan de slag gaan met hun klassenacts die zij woensdag 25 mei zullen presenteren tijdens de afsluitende voorstelling.
Op maandag hebben we een gezamenlijk uitje waar uiteraard de kinderen centraal zullen staan.  

We maken er samen met kinderen, ouders en het leerkrachten een gezellige feestweek van![n]