Leden Peeperklips tijdens een repetitie.
Leden Peeperklips tijdens een repetitie. FOTO RON VAN DORST

De Peeperklips blaast nieuw leven in oude musical

RUCPHEN - Twee jaar lang heeft Jeugdtoneelvereniging de Peeperklips geen musical kunnen uitvoeren. Maar dit weekend is de uitvoering van musical “Gezocht het Knurfje”.


In 2020 was het de bedoeling dat de oorlogsmusical “Een Treinreis naar niets…” zou worden uitgevoerd, maar helaas door Corona moest alles worden afgeblazen. Het was een diepe telleurstelling voor zowel de leden als de leiding. Vele leden stopten met de peeperklips door deze onzekere tijd.


Maar nu is het eindelijk zo ver!
Begin dit jaar heeft de leiding besloten om een oude musical nieuw leven in te blazen. De musical “Gezocht het Knurfje” werd voor de eerste keer in 1987 op de planken gebracht, in jeugdhuis de Louwen.
Het was toen onze 11de musical en nu, 35 jaar later, is dit zelfgeschreven stuk in een nieuw jasje gestoken en aangepast voor onze leden. Het oefenen en het organiseren van de musical was een hele uitdaging met alle beperkingen en maatregelen maar, met geduld, goede inzet van een kleine, maar zeer enthousiaste groep leden, mogen we eindelijk weer op de “planken”.
Wij nemen u mee in de tijd van heksen en bijgeloof. In een dorp waar de Baron van Grimsbergen van Nistelrode regeerde, gebeuren na zijn sterfbed vreemde dingen. De Baron was alleen en had een babydochter. Op een dag was de baby ineens verdwenen. De Baron stierf uiteindelijk van verdriet. Eén van zijn zussen wilde graag de hele erfenis, maar ze kan de achtergebleven schat niet vinden. Het kasteel raakte in verval en 12 jaar na de verdwijning van de enige wettige erfgenaam van de Baron, probeert de dorpsschout de zaken te regelen en op orde te houden. Totdat er plots spullen verdwijnen in de nacht... De schout heeft hij maar één verklaring: “Dat is werk van een heks!”

Kom kijken
Ben je benieuwd hoe deze musical verder gaat en of er heksen bestaan? Kom kijken op zaterdagavond 21 mei om 20.00 uur of op zondagmiddag 22 mei om 14.00 uur in de theaterzaal van Agora, Markt 2 in Rucphen. Kaarten zijn t/m 20 mei te koop in de voorverkoop in Agora voor €5,00 .De reguliere tickets bij binnenkomst zaal €7,00.[n]