Burgemeester Marjoelin van der Meer Mohr en Rens van het Westeinde onthullen de naam van het gebouw.
Burgemeester Marjoelin van der Meer Mohr en Rens van het Westeinde onthullen de naam van het gebouw. FOTO CORINE ROKS

Verenigingsgebouw ’t Wapen van Schijf officieel geopend

SCHIJF - Feestelijk werd zondagmiddag het verenigingsgebouw ’t Wapen van Schijf geopend. Dat gebeurde door de voorzitter van de gelijknamige stichting, Rens van het Westeinde, en burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. Samen onthulden zij de naam van het verenigingsgebouw.


DOOR CORINE ROKS


Ondanks het warme weer waren vele clubleden present. De stichting ‘Het verenigingsgebouw ’t Wapen van Schijf’ is een initiatief van het Schuttersgilde Sint Antonius Schijf, handboogschutterij Nooit Volleerd en luchtbuksvereniging De Grensschutters. 

Deze stichting werd in het leven geroepen nadat de familie Nouws stopte met haar café aan de Antoniusstraat in Schijf. De achterliggende zaal hield ze aan om hun vaste schuttersverenigingen van onderdak te voorzien. Deze schuttersverenigingen bundelden hun krachten om samen de exploitatie op zich te nemen. “Waarin een klein dorp groot is,” zo vat de burgemeester dit initiatief samen. Na de onthulling van de naam volgt een rondleiding waarbij aanwezigen een kijkje kunnen nemen in de diverse schutterijen. Voorzitter Van het Westeinde licht toe: “Verschillende verenigingen hebben in deze nieuwe context het gebouw al weten te vinden, zoals de biljarters, linedancers, EHBO, Corso Schijf, Stichting Samenleving Schijf en verschillende buurtverenigingen.” Waarbij hij tipt: “In de zaal hebben we nog ruimte voor sponsorborden.” [n]


'Verenigingen bundelden krachten om exploitatie op zich te nemen'